Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto2529.08.20176

9070-2017 (010)

Nuorisovaltuuston edustajan ja varaedustajan läsnäolo- ja puheoikeus

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 25

Kaupunginhallitus hyväksyi 18.12.2012 § 605 Turun kaupungin osallisuuden ja vaikuttamisen toimintamallin. Toimintamallin perusteella Turun kaupunkiin perustettiin nuorisovaltuusto. Kasvatus- ja opetuslautakunta on myöntänyt nuorisovaltuuston edustajalle säännöllisen läsnäolo- ja puheoikeuden lautakunnan ja sen alaisten jaostojen kokouksiin 5.3.2014 lukien.

Kaupunginhallitus hyväksyi 22.5.2017 § 218 Turun kaupungin osallisuuden ja vaikuttamisen uuden toimintamallin. Uuden toimintamallin mukaisesti lautakuntien ja jaostojen läsnäolo- ja puheoikeudet säilytetään entisessä laajuudessaan. Tällä perusteella varhaiskasvatus- ja perusopetusjaoston tulisi myöntää nuorisovaltuuston edustajalle ja varaedustajalle läsnäolo- ja puheoikeus kokouksiinsa lukuun ottamatta salaisia asioita.

Tällä hetkellä nuorisovaltuuston edustaja varhaiskasvatus- ja perusopetusjaostossa on Tatu Alari. Varaedustaja on Niklas Vaulanen.

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää myöntää läsnäolo-ja puheoikeuden jaoston kokouksessa nuorisovaltuuston nimeämälle edustajalle ja varaedustajalle lukuun ottamatta salaisia asioita.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAlari Tatu
tiedVaulanen Niklas