Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto1831.05.20171

6367-2017 (5121)

Muutos Turun Lyseon koulun opetussuunnitelmaan

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 18

Turun Lyseon koulun rehtori Anu Tanzi-Albi:

 

Muutos opetussuunnitelmaan

 

Koulun hyväksytyssä opetussuunnitelmassa 2016 määritellään koulukohtaisen lisätunnin käyttö seuraavasti:

 

”Vuosiluokkien 7-9 lisätunti on sijoitettu 7. luokan valinnaisiin aineisiin painotetuilla luokilla (liikunta ja englanti). Muilla luokilla lisätunti on sijoitettu 8. luokan valinnaisiin aineisiin. Mikäli 7. luokan painotettu opetus ei toteudu, käytetään lisätunti 8. luokan valinnaisiin aineisiin. Mahdolliset tarkennukset kuvataan lukuvuosisuunnitelmassa.”

 

Ehdotamme lisätunnin käyttöön seuraavan muutoksen:

 

Kaikkien oppilaiden lisätunti siirretään 8. luokalta vuosiluokalle 7. Niille oppilaille, jotka eivät aloita liikunnan tai englannin painotuksia, tarjotaan lukuvuoden mittainen yhden viikkotunnin kurssi, jossa yhdistetään tieto- ja viestintäteknisten taitojen opiskelu, digimateriaalin käyttö sekä opiskeluteknisten taitojen ja opiskeluvalmiuksien harjaannuttaminen muiden peruskoulun oppiaineiden opiskeluun. Tavoitteena on lisätä monialaista opiskelua ja yhteistyötä eri oppiaineiden opettajien välillä ja tukea näin monipuolisesti oppilaan koulunkäyntiä.

 

Liite 1                                  Tuntijako Turun Lyseon koulu

 

Muutosehdotuksen taustalla on toive ottaa 7. luokkalaisille jaettavat tietokoneet aktiiviseen käyttöön ja tukea TVT-taitojen opetusta eri oppiaineiden lähtökohdista käsin.

 

Kaikilla 7. luokan oppilailla on sama viikkotuntimäärä. Muutos ei lisää koulun tuntikehystä.

 

Liite 2                                  Valinnainen TVT 7.lk

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää hyväksyä Turun Lyseon koulun opetussuunnitelman muutoksen 7-9 -luokkien lisäopetustunnin käytöstä 7. vuosiluokalla sekä painotetussa opetuksessa että yleisopetuksessa olevilla oppilailla 1.8.2017 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTanzi-Albi Anu


Liitteet:

Kasosvpj § 18
Liite 1:Tuntijako Turun Lyseon koulu 2017
Liite 2:Valinnainen TVT 7.lk