Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto1420.03.20131

3142-2013 (041, 07, 002)

Operatiiviset palvelutuotantosopimukset vuodelle 2013 Lasten kasvatuksen ja opetuksen pääprosessin suomenkielisissä palveluissa

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 14

Tulosaluejohtaja Outi Rinne, vs. tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen sekä palvelujohtaja Vesa Kulmala

Tulosaluejohtajat ja palvelujohtaja ovat neuvotelleet valtuustoryhmien välisen sopimuksen, kaupunginvaltuuston päättämän talousarvion sekä strategisen palvelusopimuksen 2013 pohjalta operatiiviset palvelutuotantosopimukset vuodelle 2013.

Sopimuksien valmisteluvaiheessa sopimuksia on käsitelty tulosalueiden kokouksissa.

liite 1            OPTS varhaiskasvatus 2013

liite 2            OPTS perusopetus 2013

 

Tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen

 

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto merkitsee tiedoksi tulosaluejohtajien ja palvelujohtajan laatimat operatiiviset palvelutuotantosopimukset vuodelle 2013.

PäätösLaaksonen ehdotti Auvisen kannattamana lisäystä esittelijän ehdotukseen niin, että jaosto lausuu lautakunnalle, että esiopetuksen uimaopetusta tulee jatkaa. Muutos hyväksyttiin näiltä osin yksimielisesti.

Yrttiaho ehdotti Laukkasen kannattamana, että jaosto toteaa, ettei OPTS:issa määriteltyjä leikkauksia voida toteuttaa vaarantamatta vakavasti varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluita. Jaosto esittää Kasvatus- ja opetuslautakunnalle, ettei esitettyjä leikkauksia toteuteta, vaan lautakunta tekee kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle esityksen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tulosalueille myönnettävästä lisämäärärahasta. Jaosto huomauttaa, että kaupungin vuoden 2012 tilinpäätös oli 8,5 miljoonaa ylijäämäinen.

Asiasta äänestettiin. Yrttiahon Laukkasen kannattamaa ehdotusta kannattivat Pitkäaho, Laukkanen, Hirvonen, Yrttiaho ja Ylösmäki. Laaksosen Auvisen kannattamaa muutettua päätösehdotusta äänestivät Viitanen, Laakso, Laaksonen, Hynönen ja Auvinen. Äänestyksen tuloksen ollessa 5-5 puheenjohtaja Laaksosen ääni ratkaisi ja jaosto päätti, että esiopetuksen uimaopetusta tulee jatkaa.

Jaakola poistui pykälän käsittelyn aikana.