Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto7408.12.20154

12166-2015 (015, 041, 001, 002)

Taitaja 2015 Turku -tapahtuman loppuraportti

Tiivistelmä: -

Kasoslaj § 74

Taitaja 2015 -kilpailujohtaja Jarmo Linkosaari ja ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen 2.12.2015:

 

Turun kaupunki isännöi yhdessä seitsemän muun varsinaissuomalaisen ammatillisen koulutuksen järjestäjän kanssa vuoden 2015 Taitaja kilpailuja Turussa. Kilpailu myönnettiin hakijalle 25.10.2012 Skills Finland ry:n hallituksen kokouksessa.

 

Taitaja kilpailut 2015 järjestettiin Turussa 5.5. - 7.5.2015. Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK- areenalla.

 

Skills Finland ry:n ammattitaitokilpailuperheeseen kuuluu kolme kansallista kilpailua: Taitaja Mästare, Taitaja 9 Mästare ja Taitaja Mästare PLUS.

 

Kaikki kilpailut tähtäävät ammatillisen osaamisen ja koulutuksen kehittämiseen sekä tunnetuksi tekemiseen. Kilpailujen avulla parannetaan ammatillisen koulutuksen arvostusta sekä kannustetaan nuoria yrittäjyyteen ja oman osaamisensa jatkuvaan kehittämiseen. Kilpailujen järjestämisellä pyrittiin myös osaltaan yhteistyössä Varsinais-Suomen elinkeinoelämän kanssa varmistamaan osaavan työvoiman saanti tulevaisuudessakin.

 

Tapahtuma onnistui kaikilta osin hyvin. Vierailijoita oli kolmen päivän aikana yhteen 51000 ja yritysyhteistyötä tehtiin noin 340 yrityksen kanssa. Tämän yhteistyön rahallinen arvo oli noin 2,5 milj €.

 

Taitajatapahtuman järjestämisestä 2015 Turussa allekirjoitettiin 14.5.2013 Skills Finlandin ja Turun kaupungin välillä järjestämissopimus. Sopimuksessa järjestäjän yhtenä vastuuna oli tuottaa tapahtumasta loppuraportti Skills Finlandin ohjeistuksen mukaisesti. Loppuraportti on nyt valmistunut ja luettavissa. Raportissa kerrotaan järjestelyiden eri osa-alueet vastuutoimijoiden toimesta sekä hyödyt ammatilliselle koulutukselle. Tavoitteena on myös auttaa seuraavaa tapahtumajärjestäjää onnistumaan tehtävässään ja jakamaan kokemuksiaan. Taitaja2015 tapahtuman loppuraportti toimitetaan Skills Finlandin lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenille, lukio- ja ammattiopetusjaoston jäsenille, hankkeessa mukana olleille koulutuksen järjestäjille, laji- ja varavastaaville, yhteistyökumppaneille sekä opetus- ja kulttuuriministeriölle.

 

Liite 1                                  Taitaja 2015 Turku -tapahtuman loppuraportti

 

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto päättää merkitä Taitaja2015 Turku -tapahtuman loppuraportin tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSivistystoimiala, aikuiskoulutus
ilmSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedHatakka Satu
tiedJalonen Timo
ilmLinkosaari Jarmo
tiedRusi Marja


Liitteet:

Kasoslaj § 74
Liite 1:Taitaja 2015 Turku -tapahtuman loppuraportti