Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto3315.04.201411

4289-2014 (5121)

Lukioon valmistavan koulutuksen koulukohtainen opetussuunnitelma

Tiivistelmä: -

Kasoslaj § 33

Lukio-opetuksen tulosaluejohtaja Esko Heikkonen 10.4.2014:

 

Eduskunta on tehnyt päätöksen laista lukiolain muuttamiseksi 1044/2013 ja valtioneuvosto on sitä täydentänyt 23.1.2014 asetuksella lukioasetuksen muuttamisesta. Näiden pohjalta Opetushallitus on päättänyt lukiokoulutuksen valmistavan koulutuksen opetussuunnitelman perusteista 31.1.2014. Opetussuunnitelma astui voimaan 1.2.2014. Päätöksen mukaisesti koulutuksen järjestäjän tulee laatia ja hyväksyä opetusta varten lukion valmistavan koulutuksen opetussuunnitelma.

 

Turussa oppivelvollisuusiän ylittäneiden maahanmuuttajien peruskouluopetus ja lukiokoulutus on keskitetty Turun Iltalukioon. Tämän vuoksi on järkevää, että myös lukioon valmistava koulutus järjestetään Iltalukiossa. Opetushallituksen päätöksen mukaisesti Iltalukion johdolla on valmisteltu kuntakohtainen lukioon valmistavan koulutuksen koulukohtainen opetussuunnitelma. Se pohjautuu Opetushallituksen vastaavaan suunnitelman, jota on täydennetty Turun paikallisilla tarpeilla.

 

Liite 1                                  Lukioon valmistavan koulutuksen koulukohtainen opetussuunnitelma

 

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan lukio- ja ammattiopetuslautakunta päättää hyväksyä lukioon valmistavan koulutuksen koulukohtaisen opetussuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvSivistystoimiala, lukiokoulutus


Liitteet:

Kasoslaj § 33
Liite 1:Lukioon valmistavan koulutuksen koulukohtainen opetussuunnitelma