Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto10603.12.201314

13364-2013 (5113)

Turun lukiolaisten ja Turun ammatti-instituutin opiskelijoiden näkemyksiä ja kokemuksia

Tiivistelmä: -

Kasoslaj § 106

Lukio-opetuksen tulosaluejohtaja Esko Heikkonen 26.11.2013:

 

Turun toisen asteen opiskelijahuoltoryhmän kokoukseen 8.11.2013 oli kutsuttu myös toisen asteen opiskelijoita. Opiskelijoista kahdeksan oli Turun lukioista ja kuusi opiskelijaa ammatti-instituutin eri koulutaloista. Kokouksessa kuultiin ja keskusteltiin mm. opiskelijoiden hyvinvoinnista ja sen lisäämisestä, lukiolaisten ja instituutin välisestä kilpailusta ja toisen asteen yhteisistä tapahtumista.

 

Erityisesti lukiolaiset valittivat puutteellisista psykologi- ja kuraattoripalveluista. Myös informaatio olemassa olevista palveluista kangertelee. Opiskelijat esittivätkin ratkaisuksi esimerkiksi Wilma-järjestelmän käyttöä ajanvarauksessa. Opiskelijat toivat esiin myös koulutalojen huonon sisäilman laadun. Myöskään terveyspalveluihin ei oltu tyytyväisiä. Lääkärin ja terveydenhoitajan aika kuluu paperitöihin, eikä potilaiden hoitoon.

 

Opiskelijat eivät kokeneet minkäänlaista kilpailuja opiskelumuotojen välillä ja pitivät koko kysymystä outona. Opiskelijat kokivat, että lukio tulisi pitää lukiona ja ammattikoulu ammattikouluna. He olivat valintansa tehneet ja halusivat siinä pysyä. Perusopetuksen opon rooli korostui keskustelussa ja erityisesti ohjauksen antaminen 8. luokalla.

 

Koko toista astetta koskevan yhteisen tapahtuman järjestäminen koettiin hankalaksi ja tarvittaessa voitaisiin järjestää pienempien ryhmien tapahtumia.

 

Liite 1                                  Kokouksen 8.11.2013 § 3, jossa on yksityiskohtaisemmin selvitetty käytyä keskustelua

 

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan lukio- ja ammattikoulutusjaosto merkitsee tiedokseen toisen asteen opiskelijahuoltoryhmän 8.11.2013 § 3 käydyn keskustelun ja työryhmän tekemät toimenpide-ehdotukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi lukio- ja ammattiopetusjaosto päätti, että kevään 2014 aikana jaostolle tuodaan toisen asteen opiskelijahuoltoryhmän raportti opiskelijapalautteiden vaikutuksista lukio-opetuksen ja ammatillisen koulutuksen tulosalueiden toimintaan.

Jakelu

ilmSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
ilmSivistystoimiala, lukiokoulutus
tpvHeimo Tiina
tpvLehto Soile


Liitteet:

Kasoslaj § 106
Liite 1:Kokouksen 8.11.2013 § 3, jossa on yksityiskohtaisemmin selvitetty käytyä keskustelua