Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto3623.04.2013
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto5221.05.201314

1196-2013 (015, 011)

Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen ja oppisopimustoimiston siirtoa Turun Aikuiskoulutussäätiölle valmistelevan työryhmän loppuraportti

Tiivistelmä: -

Kasoslaj § 36

PäätösKasvatus- ja opetuslautakunnan lukio- ja ammattiopetusjaosto puheenjohtaja Mari-Elina Koivusalon ehdotuksesta yksimielisesti päätti, että jaostolle tuodaan seuraavaan kokoukseen tiedoksi Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen ja oppisopimustoimiston siirtoa Turun Aikuiskoulutussäätiölle valmistelevan työryhmän loppuraportti.

Kasoslaj § 52

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen

 

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 3.12.2012 § 237 vuoden 2013 talousarvion ja vuosien 2013 - 2016 taloussuunnitelman. Samassa yhteydessä kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunkitason toimenpiteenä selvitetään ja valmistellaan Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen ja oppisopimistoimiston siirto Turun Aikuiskoulutussäätiölle.

 

Turun aikuiskoulutuksen keskittämistä on selvitetty jo aiemmin vuosina 2008 ja 2009. Esitykset eivät johtaneet toimenpiteisiin.

 

Kaupunginvaltuuston päätöksen 3.12.2012 § 237 perusteella kaupunginjohtaja päätti 25.1.2013 § 17 asettaa työryhmän selvittämään ja valmistelemaan Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen ja oppisopimustoimiston siirtoa Turun Aikuiskoulutussäätiölle. Päätöksen mukaan työryhmän tulee jättää asiaa koskeva ehdotuksensa kaupunginhallitukselle 31.3.2013 mennessä.

 

Työryhmään nimettiin seuraavat henkilöt:

-erityisasiantuntija Sami Savolainen, konsernihallinto, puheenjohtaja

-palvelujohtaja Mika Helva sivistystoimiala

-tulosaluejohtaja Hannu Immonen, sivistystoimiala

-tulosaluejohtaja Päivi Lehtinen, sivistystoimiala

-toimitusjohtaja Harri Seikola, Turun Aikuiskoulutussäätiö

-rehtori Tommi Forss, Turun Aikuiskoulutuskeskus

 

Lisäksi ryhmän työskentelyyn on osallistunut sivistystoimialan toimialajohtaja Timo Jalonen ja johtava koulutustarkastaja Pekka Koivisto. Ryhmän sihteerinä on toiminut va. kaupunginsihteeri Merja Jokela. Työryhmä on valmistelun aikana kuullut mm. controller Kim Moisiolinnaa.

 

Työryhmä jätti loppuraportin kaupunginjohtajalle 2.4.2013. Loppuraportti sisältää selvitykset organisaatioiden nykytilanteesta, aikuiskoulutuksen uudistamisen tavoitteet ja reunaehdot (näkökulmina palvelukyky, oppisopimustoiminta, henkilöstö, talous, tilat sekä yhteys nuorisoasteen koulutukseen ja konserniohjaus), ammatillisen koulutuksen seudullisesta tilanteesta sekä yhdistämisen toteutustavoista 3 vaihtoehtoista mallia.

 

Liite 1                                  Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen ja oppisopimustoimiston siirtoa Turun Aikuiskoulutussäätiölle valmistelevan työryhmän loppuraportti

 

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan lukio- ja ammattiopetusjaosto päättää merkitä tiedoksi Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen ja oppisopimustoimiston siirtoa Turun Aikuiskoulutussäätiölle valmistelevan työryhmän loppuraportin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmSivistystoimiala, aikuiskoulutus
ilmSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedJalonen Timo


Liitteet:

Kasoslaj § 52
Liite 1:Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen ja oppisopimustoimiston siirtoa Turun Aikuiskoulutussäätiölle valmistelevan työryhmän loppuraportti