Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto3823.04.2013
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto5021.05.201312

2941-2013 (5110)

Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus ammatillisen koulutuksen järjestäjäkohtaisista opiskelijamääristä vuosille 2014-2016

Tiivistelmä: -

Kasoslaj § 38

PäätösKasvatus- ja opetuslautakunnan lukio- ja ammattiopetusjaosto puheenjohtaja Mari-Elina Koivusalon ehdotuksesta yksimielisesti päätti, että jaostolle tuodaan seuraavaan kokoukseen tiedoksi Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus ammatillisen koulutuksen järjestäjäkohtaisista opiskelijamääristä vuosille 2014-2016.

Kasoslaj § 50

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö esittää ammatillisen koulutuksen tarjontaan parannuksia erityisesti alueille, joilla on koulutusta tarvitsevia nuoria ja tarvetta työvoimalle.

 

Ministeriön 27.3.2013 julkaisema ehdotus ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijapaikkojen jakautumisesta koulutuksen järjestäjittäin perustuu viime syksynä valmisteltuun maakuntakohtaiseen ehdotukseen ja siitä saatuihin palautteisiin. Päätös järjestäjäkohtaisista opiskelijamääristä tehdään palautekierroksen jälkeen alkukesällä. Ministeriö on järjestänyt huhtikuun aikana kuulemistilaisuudet koulutuksen järjestäjille.

 

Ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärää vähennetään vuoteen 2016 mennessä 3 150 opiskelijalla. Ammatillisen peruskoulutuksen tarjontaa vähennetään ja suunnataan uudestaan, koska nuorten ikäluokat pienenevät. Koulutuspaikkojen määrän ja alueellisen suuntaamisen yhdeksi keskeiseksi kriteeriksi on asetettu koulutustakuun toteutuminen.

 

Lisäykset kohdistuvat ensisijaisesti Uudellemaalle. Pirkanmaalle ja Varsinais-Suomeen esitetään myös pientä lisäystä. Ehdotuksen mukaan Varsinais-Suomen osuus lisäyksestä on 190 vuosiopiskelijapaikkaa, joista Turun kaupungin osuus olisi 85.

 

Liite 1                                  Järjestäjäkohtaiset esitykset opiskelijamääristä

 

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan lukio- ja ammattiopetusjaosto päättää merkitä tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSivistystoimiala, aikuiskoulutus
tiedSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedJoenpolvi Juhani


Liitteet:

Kasoslaj § 50
Liite 1:Järjestäjäkohtaiset esitykset opiskelijamääristä