Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja6818.06.2024 

4785-2024 (00 04 02)

MultiPrimus-tietojärjestelmän Wilma-palvelun lukuoikeuksien myöntäminen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden asiantuntijoille

Johdon sihteeri Lucy Volosatova 17.6.2024:

 

Kansliapäällikkö päätöksellä 12.10.2023 § 292 päätti nimetä kasvatus- ja opetusjohtajan mm. MultiPrimus-tietojärjestelmän Turun kaupungin omistajaksi sekä päätti tietojärjestelmien omistajien tehtävistä siten, että tietojärjestelmän omistajan tehtävänä mm. on varmistaa tietojärjestelmän käyttövaltuus- ja pääsynhallinnan periaatteet.

 

Opetushallitus 5.10.2023 on antanut valtakunnallisen linjauksen siitä, mitkä tiedot koulutuksen järjestäjä voi luovuttaa opiskeluhuoltopalveluille.

 

MultiPrimus-tietojärjestelmään on tehty muutoksia siten, että Wilma-käyttöoikeudet voidaan myöntää ns. ulkopuolisille käyttäjille, esim. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sähköpostiosoitteella kirjautuminen Wilma-järjestelmään. Näin ollen Wilma-käyttöoikeuksien hallinta Varsinais-Suomen hyvinvointialueen osalta teknisesti helpottuu sekä mahdollistaa tehokkaamman käyttöoikeusvalvonnan.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätin, että Varsinais-Suomen hyvinvointialueen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden ao. asiantuntijoille 19.6.2024 lukien myönnetään seuraavat katselu-/lukuoikeudet MultiPrimus-tietojärjestelmän Wilma-palveluun:

 

- lukuoikeus oppijan ja hänen huoltajiensa yhteystietoihin sekä

- kirjoitusoikeus opiskeluhuoltokertomuksiin, joiden tekoon osallistuu.

 

Samalla päätin myöntää liitteessä 1 luetelluille Varsinais-Suomen hyvinvointialueen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden asiantuntijoille Wilma-käyttöoikeudet tällä päätöksellä ilman erillistä käyttöoikeushakemusta.

 

Lisäksi kouluterveydenhoitajille annetaan oikeus tehdä Wilma-palvelussa kouluterveyteen liittyviä tiedotteita oppijoille sekä heidän huoltajillensa.

 

19.6.2024 lukien koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden uusille työntekijöille tulee hakea ao. Wilma-oikeudet liitteenä 2 olevalla lomakkeella.

 

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tulee sitoutua noudattamaan henkilötietolain salassapitoehtoja sekä julkisuuslainsäädäntöä sekä ilmoittaa viipymättä Turun kaupungin Wilma-pääkäyttäjille asiaan liittyvistä henkilöstö- ja tehtävämuutoksista, jotta tarpeettomaksi jäävät käyttöoikeudet voidaan poistaa.

 

Liite 1                                  Varsinais-Suomen hyvinvointialueen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden asiantuntijat (sisältää henkilötietoja, suojattu, tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

 

Liite 2                                  Käyttöoikeushakemus Wilma-palveluun

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen, puh. 050 432 3646.

Jakelu

tpvVarsinais-Suomen hyvinvointialue
tiedKasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus
tiedKasvatus ja opetus, lukiokoulutus ja yleissivistävä aikuiskoulutus,
tiedKasvatus ja opetus, perusopetus
tiedKasvatus ja opetus, varhaiskasvatus
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, IT-palvelut
tiedSvenskspråkig fostran och undervisning
tiedGestranius Paula
tiedImmonen Hannu
tiedJärvinen Sari
tpvKajanto Elina
tiedKilpinen Jaana
tiedKjellman Liliane
tpvKoivisto Anne
tiedKulmala Vesa
tiedMäkinen Virpi
tpvNikulainen Anneli
tiedPaakkinen Jouni
tiedPaavola Jussi
tiedParantainen Anu
tiedSuhonen Piia
tiedTuominen Tommi
tpvVolosatova Lucy


Liitteet:

Kaopa § 68
Liite 1:Varsinais-Suomen hyvinvointialueen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden asiantuntijat (sisältää henkilötietoja, suojattu, tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)
Liite 2:Käyttöoikeushakemus Wilma-palveluun