Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta9118.06.20246

4594-2024 (10 03 02)

Tilojen vuokraaminen Turun ammatti-instituutin Juhannuskukkulan kampuksen käyttöön

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään, että Turun ammatti-instituutin Juhannuskukkulan kampuksen E-rakennuksen väistötilakäyttöön vuokrataan tila Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä.

Kasopelk § 91

Vs. tilahallintapäällikkö Eemeli Myllärinen ja asiakasvastaava Harri Malkki 3.6.2024:

 

Turun Ammatti-instituutin Juhannuskukkulan kampuksen E-rakennuksessa toimii mediaopetuksen yksikkö. Tilaoissa on tehty kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus syksyn 2023 aikana. Tutkimuksen perusteella kiinteistössä vaadittavien kiireellisten korjaustoimenpiteiden toteuttaminen edellyttää opetustoiminnan siirtämistä väistötiloihin. Tavoitteeksi asetettiin väistötiloihin siirtymistä syyslukukauden 2024 alkuun mennessä.

 

Toimintaan sopivia tiloja on kartoitettu eri puolilta Turkua, ja sopivat tilat löytyivät Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n omistamista tiloista Rehtorinpellonkadulta. Tiloissa tultaisiin tekemään kesän aikana pieniä pintaremontteja, ja tilat olisivat käytössä 1.8.2024 alkaen. Vuokrasopimus olisi toistaiseksi voimassa oleva molemminpuolisella 6 kk irtisanomisajalla, ja ensimmäinen mahdollinen irtisanomisaika olisi 31.7.2027

 

Vuokrakustannukset ovat seuraavanlaiset:

 

Toimitilavuokra:

8 226,00 €/kk/ALV 0 %

Sähkömaksu:

685,50 €/kk/ALV 0 %

 

Vuokriin lisätään ALV 24 % sekä vuosittainen indeksikorotus, jota tarkistetaan ensimmäisen kerran 1.1.2025.

 

Kohteen vuokrasopimusluonnos on liitteenä. Lisäksi pitää huomioida siivous, joka tulee erikseen vielä kilpailuttaa, mutta pohjana siivoukselle voidaan käyttää 2,00 €/m2/kk. Sisäiseen vuokraan lisätään myös hallinnointipalkkio, joka on 0,165 €/m2/kk. Edelleen tulee huomioida myös mahdollinen kulunvalvonta, mikäli se halutaan kaupungin toimesta sinne asentaa. Tiloihin pääsee kovilla avaimilla, ja niitä saa vuokranantajalta.

 

Vuokrasopimuksen voimaanastuminen on ehdollinen viranoimaisten päätöksenteolle. Nykyinen voimassa oleva asemakaava ei mahdollista vuokralaisen toimintaa kohteella ja vuokralainen on tästä tietoinen, eli vuokranantajan tulee 1.8.2024 mennessä saada yo-kaavaan poikkeamislupa tai väliaikainen rakennuslupa, joka sallii vuokralaisen toiminnan rakennuksessa. Mikäli viranomaisten päätöksenteko ei mahdollista vuokralaisen toimintaa kohteella, kaavaan ei saada muutosta, ei tämä vuokrasopimus astu voimaan. Tähän vedoten ei kumpikaan osapuole ole oikeutettu vaatimaan mitään korvauksia toiselta osapuolelta.

 

Liite 1                                  Vuokrasopimusluonnos

 

Liite 2                                  Pohjakuva

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä vuokrataan tila Turun ammatti-instituutin Juhannuskukkulan kampuksen E-rakennuksen väistötilakäyttöön. Vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva molemminpuolisella 6 kk:n irtisanomisajalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus
tpvKonsernihallinto, tilapalvelut
tpvImmonen Hannu


Liitteet:

Kasopelk § 91
Liite 1:Vuokrasopimusluonnos
Liite 2:Pohjakuva