Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja6211.06.2024 

4497-2024 (02 08 00)

Flowpack-vaakapakkauskoneen hankinta ammatillisen koulutuksen opetustarpeisiin

Ammatillisen koulutuksen palvelualueen palvelupäällikkö Suvi Haukioja sekä hankitsija Tommi Saunamäki 11.6.2024:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutti on pyytänyt tarjouksia (tarjouspyyntö 515253) flowpack-vaaka­pakkauskoneen hankinnasta elintarvikealan opetukseen. Kyseessä on kertahankinta.

 

Hankinnan kulut kohdennetaan investointirahaan M-1002-300093-0100 / elintarvikealan laitteet.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouksia flowpack-vaakapakkauskoneesta elintarvikealan opetukseen pyydettiin aiemmin, 30.05.2024 määräaikaan mennessä avoimella menettelyllä (tarjouspyyntö 508634). Tähän tarjouspyyntöön ei saatu tarjouksia. Kyseisen tarjouspyynnön sulkeutumisen jälkeen AgilePack Oy ilmoitti yrittäneensä jättää tarjousta, mutta tarjouspyyntö ehti sulkeutua ennen tarjouksen jättämistä järjestelmään. Koska avoimella tarjouspyynnöllä ei saatu tarjouksia, tehtiin tarjouspyyntö (515253) uudestaan rajoitettuna menettelynä vain yhdelle tarjoajalle.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 3.6.2024 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta AgilePack Oy:lle.

 

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset, sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Lisäksi uuden laitteen toimitus ja asennus kytkentä-/ toimintavalmiiksi edellytetään tehtävän Toimittajan puolesta, määräaikaiset vuosihuollot takuuaikana, sekä käytönopastukset sisältyvät laitteen hankintahintaan. Takuuajan laitteelle tulee olla vähintään kaksi vuotta. Määräaikaiset vuosihuollot suoritetaan toimittajan toimesta takuuajan puitteissa kaksi (2) kertaa.

 

Hankinnasta ei esitetty lisätietokysymyksiä annettuun määräaikaan mennessä.

 

Tarjous saatiin määräaikaan 4.6.2024 klo 11.00 mennessä seuraavalta palveluntuottajalta/toimittajalta: AgilePack Oy.

 

Hankinnan kokonaishinta on 33 990 € (alv 0 %).

 

Tarjoaja on vakuuttanut täyttävänsä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksen (18.5.2022 § 80) mukaan kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon alle.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätin edellä esitetyin perustein, että Turun ammatti-instituutin flowpack-vaakapakkauskoneen hankinnan toimittajaksi valitaan AgilePack Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisista optioiden käyttöönotoista päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Suvi Haukioja, puh. 044 159 4766.

 

Oikaisuohje liitteenä.

Jakelu

aoAgilePack Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedHaukioja Suvi
tiedImmonen Hannu
mtpvNummi Maarit
tpvSaunamäki Tommi
tiedSeikkula Jaana
tiedTurunen Esa