Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja6111.06.2024 

4490-2024 (02 08 00)

Jäänpoistotyötason hankinta ammatillisen koulutuksen opetustarpeisiin

Ammatillisen koulutuksen palvelualueen palvelupäällikkö Suvi Haukioja sekä hankitsija Viljami Valli 6.6.2024:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutti on pyytänyt tarjouksia jäänpoistotyötason hankinnasta.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö on julkaistu 21.5.2024 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta avoimena menettelynä.

 

Kyseessä on kertahankinta. Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohteet ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Vähimmäisvaatimuksia olivat muun muassa jäänpoistotyötason tekniset mitat sekä kiinnitysmahdollisuus.

 

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle

 

Hankinnasta ei esitetty lisätietokysymyksiä annettuun määräaikaan mennessä.

 

Tarjous saatiin määräaikaan 6.6.2024 klo 11.00 mennessä seuraavalta toimittajalta: Zarges Oy. Zarges Oy tarjosi kokonaisuuden seuraavalla hinnalla: 29 800 € (alv 0 %).

 

Zarges Oy:n tekemä tarjouspyyntö tähän kokonaisuuteen oli yhteensä 29 800 € (alv 0 %), mikä ylitti kokonaishintana hankinnasta alun perin laaditun kustannusarvion. Turun ammatti-instituutille tärkeä hankinnan kriteeri oli mitoiltaan opetuskäyttöön soveltuva erikoisleveä jäänpoistotyötaso, jonka perusteella voidaan hankinnassa edetä tarjotun kokonaisuuden hankinnassa tarjotulla hinnalla.

 

Tarjoaja täytti tarjouspyynnössä vaaditut soveltuvuusvaatimukset sekä muut vähimmäisvaatimukset. Tarjouksen osakokonaisuudenhinnaksi tuli 29 800 € (alv 0 %).

 

Toimivalta

 

Hallintosäännön 69 §:n 1 momentin mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunta on päättänyt kokouksessaan 18.5.2022 § 80, että kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon alle. Investoinneista päättää kasvatus- ja opetusjohtaja.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätin edellä esitetyin perustein, että jäänpoistotyötason hankitaan Zarges Oy:ltä ja hankintakokonaisuuden toimittajaksi valitaan Zarges Oy tarjotulla hinnalla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Kyseessä on investointi tunnuksella M-1002-300098-0100.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävällä tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: hankitsija Viljami Valli, puh.044 907 2254.

 

Oikaisuohje liitteenä.

Jakelu

aoZarges Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedHaukioja Suvi
tiedImmonen Hannu
mtpvNummi Maarit
tiedSeikkula Jaana
tpvTurunen Esa
tpvValli Viljami