Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja6009.06.2024 

3966-2024 (02 08 00, 00 04 02)

MPASSid-palvelun muuttuminen viranomaispalveluksi

Toiminnanjohtaja Jouni Paakkinen 4.6.2024:

 

Opetushallituksen hallinnoima ja mm. Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden käyttämä MPASSid-tunnistuksenvälityspalvelu on toiminut tähän asti sopimusperustaisesti. Palvelu on maksuton ja luonteeltaan viranomaispalvelun tyyppinen. Opetushallitus on päättänyt, että palvelu tuotetaan ja ylläpidetään jatkossa viranomaispalveluna.

 

Opetushallitus on kirjeellään 23.12.2023 irtisanonut Opetushallituksen ja organisaatiomme välisen vanhan MPASSid-sopimuksen päättymään siten, että sopimuksen viimeinen voimassaolopäivä on 31.7.2024. Palvelun käyttötarve jatkuu ja sillä on opetuksen palveluiden toimivuuden kannalta keskeisen kriittinen rooli.

 

Palvelu säilyy entisen sisältöisenä ja maksuttomana. Uudet käyttäjät tulevat viranomaispalvelun piiriin heti liittyessään ja nykyiset sopimuksen perusteella palvelua käyttävät organisaatiot (ml. Turun kaupunki) irtisanomisajan jälkeen 1.8.2024 lukien.

 

Merkittävin käytännön muutos on se, että jatkossa rekisterinpitäjien (koulutustoimijat) ja henkilötietojen käsittelijöiden (palveluntarjoajat) ei tarvitse tehdä keskinäisiä, tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaisia sopimuksia henkilötietojen käsittelystä. Jatkossa sitoutuminen palvelun ehtoihin korvaa tämän.

 

Vaikka palvelun käyttö jatkuu entisellään, myös nykyisten käyttäjien on nimenomaisesti hyväksyttävä ehdot ja sitouduttava noudattamaan niitä.

 

Muutos ei vaadi nykyisiltä käyttäjiltä muuta toimenpiteitä kuin viranomaispalveluiden ehtojen hyväksymisen.

 

Esitän, että Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus hyväksyy MPASSid-viranomaispalvelun ehdot. Tämä toteutuu Opetushallitukselle tehtävällä sähköisellä liittymisilmoituksella.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätin hyväksyä MPASSid-viranomaispalvelun ehdot ja palveluun liittymisen. Lisäksi valtuutan toiminnanjohtaja Jouni Paakkisen ilmoittamaan asiasta Opetushallituksen liittymisilmoituslomakkeella.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa toiminnanjohtaja Jouni Paakkinen, puh. 050 590 7474.

Jakelu

tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, IT-palvelut
tpvPaakkinen Jouni