Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja5905.06.2024 

4312-2024 (02 08 00)

Vaihtolämpökaapin hankinta ammatillisen koulutuksen opetustarpeisiin

Ammatillisen koulutuksen palvelualueen palvelupäällikkö Suvi Haukioja sekä hankitsija Tommi Saunamäki 4.6.2024:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutti on pyytänyt tarjouksia (tarjouspyyntö 510633) vaihtolämpökaapin hankinnasta elintarvikealan opetukseen. Kyseessä on kertahankinta.

 

Hankinnan kulut kohdennetaan investointirahaan M-1002-300093-0100 / elintarvikealan laitteet.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 16.5.2024 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta avoimena menettelynä.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset, sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Lisäksi uuden laitteen toimitus ja asennus kytkentä-/ toimintavalmiiksi edellytetään tehtävän Toimittajan puolesta, määräaikaiset vuosihuollot takuuaikana, sekä käytönopastukset sisältyvät laitteen hankintahintaan. Takuuajan laitteelle tulee olla vähintään kaksi vuotta. Määräaikaiset vuosihuollot suoritetaan toimittajan toimesta takuuajan puitteissa kaksi (2) kertaa.

 

Tarjouspyyntöön esitetyt kysymykset:

 

1.

Ilmoituksessa mainittu laitteen maksimi korkeudeksi 252 cm. Onko kohteessa mahdollista asentaa 254-255 cm korkeata laitetta?

 

2.

"Ulko- ja sisärakenteiden materiaali RST", riittääkö jos ulkoseinistä vain etuseinä on RST vai täytyykö myös sivuseinät ja takaseinä olla RST materiaalia?

 

 

3.

Vanhan laitteen purku ja poisvienti on ilmoitettu suoritettavaksi heinäkuun aikana. Onko tämä mahdollista suorittaa uuden laitteen asennuksen yhteydessä eli 12.10.2024-18.10.2024 välisenä aikana?

 

 

4.

Jos laite vaatii kylmäasentajan, onko laitetoimittajan hoidettava tämä vai hoitaako tilaaja tämän?

 

5.

Millainen purettu vanha laite on?

 

Annetut vastaukset:

 

1.

Kohde tarkastettu, laitteen korkeus voi olla enintään 255 cm.

2.

Sivu- ja takaseinät saa olla muuta materiaalia kuin RST, mutta materiaalin tulee olla leipomo-olosuhteisiin soveltuvaa. Materiaalin tulee olla myös riittävän kestävää, huomioiden työskentelyn leipomo-olosuhteissa.

 

 

 

3.

Vanhan laitteen purku ja poisvienti alkuperäisen ilmoituksen mukaisesti.

4.

Tarvittavat kylmäasentajan työt sisältyvät laitteen hintaan toimittajan puolesta.

 

5.

Kuva purettavasta vanhasta laitteesta liitteenä.

 

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin 22.5.2024:

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan 30.5.2024 klo 11.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta/toimittajilta: Bakeresta Oy ja Orat Oy.

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Kaikki tarjoajat ovat vakuuttaneet täyttävänsä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset vain Orat Oy:n osalta.

 

Tarjouspyynnössä vaihtolämpökaapin enimmäiskorkeudeksi oli määritelty 255 cm. Bakeresta Oy:n tarjoaman laitteen korkeudeksi ilmoittama 290 cm ei täyttänyt vaatimusta korkeuden osalta. Tarjouksen jättäneistä toimittajista

Bakeresta Oy:n tarjous ei täyttänyt laitteelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia ja tästä syystä tarjous poissuljettiin tarjouskilpailusta.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin halvin hinta. Saatuja tarjouksia oli kaksi, joista vain toinen täytti laitteelle asetetut vaatimukset ja tämän vuoksi vertailua ei voitu suorittaa.

 

Annettujen tarjousten perusteella voittajaksi valikoitui Orat Oy. Hankinnan kokonaishinta on 26 500 € (alv 0 %).

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksen (18.5.2022 § 80) mukaan kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon alle.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätin edellä esitetyin perustein, että Turun ammatti-instituutin vaihtolämpökaapin hankinnan toimittajaksi valitaan Orat Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Tarjouksen jättäneistä toimittajista Bakeresta Oy:n tarjous ei täyttänyt laitteelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia ja tästä syystä tarjous poissuljettiin tarjouskilpailusta.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Suvi Haukioja, puh. 044 159 4766.

 

Oikaisuohje liitteenä.

Jakelu

aoBakeresta Oy
aoOrat Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
mtpvDahlström Kalervo
tpvHaukioja Suvi
tiedImmonen Hannu
tpvSaunamäki Tommi
tiedSeikkula Jaana
tiedTurunen Esa