Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta6016.04.20249

2867-2024 (00 01 01, 05 10 00)

Perno-Pansion alueen päiväkotien hallinnollinen yhdistäminen ja nimi 1.8.2024 alkaen

Tiivistelmä:

Pernon päiväkodin johtajan irtisanouduttua on perusteltua yhdistää hallinnollisesti Perno-Pansion alueella maantieteellisesti lähekkäin olevat kolme päiväkotia. Samalla uusi kokonaisuus nimetään Perno-Pansion päiväkodiksi.

Kasopelk § 60

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ja aluepäällikkö Pia Jokinen 16.4.2024

 

Nykytilanne

 

Nykyinen Pernon päiväkoti osoitteissa Hyrköistentie 4 ja Pernontie 16 sekä Heinikonkadun päiväkoti osoitteessa Heinikonkatu 4 sijaitsevat maantieteellisesti toisiaan lähellä. Heinikonkadun ja Pernon päiväkotien johtajan virat on täytetty toistaiseksi.

 

Pernon päiväkodin johtajan irtisanouduttua on mahdollista yhdistää hallinnollisesti maantieteellisesti lähekkäin olevat kolme päiväkotia. Heinikonkadun päiväkodissa on noin 75, Hyrköistentiellä noin 68 ja Pernontien päiväkodissa noin 68 lasta. Hallintosäännön 57 §:n mukaan kasvatus- ja opetuslautakunta päättää päiväkotien perustamisesta ja lakkauttamisesta.

 

Yhdistymisen vaikutus toimintaan

 

Päiväkotien yhdistämisellä ei ole vaikutusta lasten varhaiskasvatuksen arkeen, joka jatkuu normaalisti nykyisissä päiväkodeissa Heinikonkadulla, Hyrköistentiellä ja Pernontiellä. Päiväkotien henkilöstö siirrettäisiin 1.8.2024 Heinikonkadun päiväkodin päiväkodinjohtajan alaisuuteen. Muita päiväkotien yhdistämisestä johtuvia muutoksia ei ole tiedossa.

 

Aluepäällikkö Pia Jokinen on keskustellut Heinikonkadun ja Pernon päiväkotien johtajien sekä heidän varajohtajiensa kanssa johtamisesta, yhdistämisen ajankohdasta, yhdistämistä seuraavista toimenpiteistä ja siinä huomioitavista asioista.

 

Asiasta on käyty yhteistoimintalain mukainen neuvottelu päiväkotien henkilöstön kanssa 19.3.2024. Päiväkotien lasten huoltajia on tiedotettu suunnitelluista muutoksista viikolla 15. Varainhoitovuodelle 2025 laaditaan yhteinen talousarvio.

 

Päiväkodin uusi nimi

 

Osoitteessa Heinikonkatu 4 sijaitseva päiväkoti toimii tällä hetkellä nimellä Heinikonkadun päiväkoti. Osoitteissa Hyrköistentie 4 ja Pernontie 16 sijaitsevat päiväkodit toimivat nimellä Pernon päiväkoti.

 

Yhdistettäessä päiväkodit hallinnollisesti on tarve nimetä kokonaisuus uudestaan. Päiväkodin nimeksi ehdotetaan Perno-Pansion päiväkotia 1.8.2024 alkaen. Päiväkoti toimii kolmessa eri rakennuksessa osoitteissa Heinikonkatu 4, Hyrköistentie 4 sekä Pernontie 16.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää yhdistää Pernon päiväkodin ja Heinikonkadun päiväkodin 1.8.2024 alkaen hallinnollisesti yhdeksi kokonaisuudeksi sekä nimetä kokonaisuuden Perno-Pansion päiväkodiksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus, varhaiskasvatus
tpvKonsernihallinto, asianhallinta
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tpvKonsernihallinto, talousohjaus
tpvKonsernihallinto, viestintä- ja markkinointipalvelut
tpvJokinen Pia
tpvKulmala Vesa
tpvMäättänen Susanna
tpvOrpana Olli