Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta5616.04.20245

2865-2024 (02 05 00)

Hintamuutokset Turun seudun sopimukseen varhaiskasvatuksen seudullisesta yhteistoiminnasta

Tiivistelmä:

Turun seudulla on käytössä kuntien välinen sopimus varhaiskasvatuksen järjestämiseksi muussa kuin kotikunnassa. Sopimuksen perusteella sopijaosapuolet voivat ostaa tai myydä varhaiskasvatuspalveluja toisiltaan noudattaen kussakin kunnassa tehtyjä päätöksiä ja varhaiskasvatuslinjauksia. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi sopimuksen mukaiset uudet hinnat 1.8.2024 alkaen.

Kasopelk § 56

Palvelupäällikkö Satu Leppänen ja palvelualuejohtaja Vesa Kulmala 2.4.2024:

 

Turun seudulla on käytössä kuntien välinen sopimus varhaiskasvatuksen järjestämiseksi muussa kuin kotikunnassa. Tämän sopimuksen perusteella sopijaosapuolet voivat ostaa tai myydä varhaiskasvatuspalveluja. Sopimus on oheismateriaalina. Sopimukseen ovat laatineet seuraavat kunnat ja kaupungit:

 

Auran kunta

Kaarinan kaupunki

Liedon kaupunki

Maskun kunta

Mynämäen kunta

Naantalin kaupunki

Nousiaisten kunta

Paimion kaupunki

Paraisten kaupunki

Raision kaupunki

Ruskon kunta

Sauvon kunta

Turun kaupunki

 

Seutusopimuksen hinnat on määritelty kuntien välisenä yhteistyönä ensimmäisen kerran 2009, jolloin seutusopimuksen hinnat on laskettu sopimuskuntien varhaiskasvatuspaikkojen keskihinnan mukaan. Hintoja on tarkistettu edellisen kerran vuonna 2020.

 

Sopimuksen hintaliite tarkistetaan parillisina vuosina maaliskuun loppuun mennessä siten, että hinnat tulevat voimaan toimintakauden (1.8.–31.7.) alkuun mennessä. Tarkistusperiaatteena käytetään sosiaalipalveluiden ansiotasoindeksin ja elinkustannusindeksin yhdistettyä indeksiä. Indeksi muodostuu siten, että sosiaalipalveluiden ansiotasoindeksin vaikutus on 70 % ja elinkustannusindeksin vaikutus 30 %.

 

Laskennassa käytetään viimeisimpiä käytössä olevia tilastokeskuksen indeksejä. Liitteessä 1 on esitetty 1.8.2024 seudullisesti käyttöönotettavat hinnat.

 

Liite 1                                  Seutuhinnat 1.8.2024 alkaen

 

Oheismateriaali 1               Sopimus

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä uudet seutusopimuksen mukaiset hinnat käyttöönotettavaksi liitteen 1 mukaisesti 1.8.2024 alkaen.

 

Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päättää valtuuttaa kasvatus- ja opetusjohtajan päättämään seudullisista hinnoista, mikäli hintojen tarkistaminen tapahtuu sopimuksessa ja esittelytekstissä mainituin periaattein. Muista korotuksista päättää jatkossakin kasvatus- ja opetuslautakunta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus, varhaiskasvatus
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tpvKulmala Vesa
tpvLeppänen Satu


Liitteet:

Kasopelk § 56
Liite 1:Seutuhinnat 1.8.2024 alkaen