Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja3027.03.2024 

2484-2024 (02 08 00)

Ajoneuvosähkötekniikan oppimisympäristön hankinta ammatillisen koulutuksen palvelualueen opetustarpeisiin

Ammatillinen koulutuksen palvelualueen palvelupäällikkö Suvi Haukioja ja hankitsija Mikaela Lindqvist 27.3.2024:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutti on pyytänyt tarjouksia ajoneuvosähkötekniikan oppimisympäristöstä sisältäen neljä osaa:

- sähköajoneuvotekniikan harjoitussimulaattori

- korkeajänniteakuston harjoitussimulaattori

- ajoneuvon korkeajännitejärjestelmän irtikytkentäsimulaattorit

- latausjärjestelmän harjoittelusimulaattori

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö on julkaistu 27.2.2024 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta. Tarjouspyyntö lähetettiin Suomen Työkalu Oy:lle, Wihuri Oy Tekniselle Kaupalle sekä Diagno Finland Oy:lle.

 

Tämä tarjouspyyntö lähetettiin uudelleen yhdelle edellä mainituista toimittajista myöhemmin päivitettyyn sähköpostiosoitteeseen. Yrityksen alkuperäiset yhteystiedot olivat julkaisun aikana olleet virheelliset, eivätkä oikeat henkilöt päässeet sitä kautta kyseiseen tarjouspyyntöön lainkaan tutustumaan. Tästä syystä tarjouspyyntö lähetettiin samoilla tiedoilla 6.3.2024 Wihuri Oy Tekniselle Kaupalle päivitettyyn sähköpostiosoitteeseen.

 

Kyseessä on kertahankinta. Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohteet ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Vähimmäisvaatimuksia olivat muun muassa harjoitussimulaattoreita koskevat ominaisuudet.

 

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle

 

Hankinnasta ei esitetty lisätietokysymyksiä annettuun määräaikaan mennessä.

 

Tarjous (1) saatiin määräaikaan 15.3.2024 klo 11.00 mennessä seuraavalta toimittajalta: Suomen Työkalu Oy. Suomen Työkalu Oy täytti tarjouspyynnössä vaaditut soveltuvuusvaatimukset sekä muut vähimmäisvaatimukset. Tarjouksen kokonaishinnaksi tuli 46 424 € (alv 0 %).

 

Toimivalta

 

Hallintosäännön 69 §:n 1 momentin mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunta on päättänyt kokouksessaan 18.5.2022 § 80, että kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon alle. Investoinneista päättää kasvatus- ja opetusjohtaja.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että ajoneuvosähkötekniikan oppimisympäristön toimittajaksi valitaan Suomen Työkalu Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Kyseessä on investointi tunnuksella M-1002-30095-0100.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävällä tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: hankitsija Mikaela Lindqvist, puh. 040 614 6647.

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

aoSuomen Työkalu Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedHaukioja Suvi
tiedImmonen Hannu
tpvLindqvist Mikaela
tiedNummi Maarit
tiedSeikkula Jaana
tpvTurunen Esa