Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta13421.11.20236

7967-2023 (00 01 00, 10 03 02)

Runosmäen alueen varhaiskasvatusyksiköiden hallinnolliset järjestelyt ja nimet 1.6.2024

Tiivistelmä:

Varhaiskasvatuspalveluita järjestetään Runosmäessä 1.6.2024 alkaen kevään aikana valmistuvassa Runosmäen monitoimitalo Riimissä uusissa päiväkotitiloissa. Päiväkodin nimeksi ehdotetaan Monitoimitalo Riimin päiväkotia. Samassa yhteydessä toiminta lakkautetaan Parolanpolun päiväkodin ja Munterinkadun päiväkotikiinteistön tiloissa.

Kasopelk § 134

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ja aluepäällikkö Laura Mälkönen 2.11.2023:

 

Runosmäen monitoimitalo Riimi valmistuu kevätkaudella 2024, ja suunnitelmien mukaan luovutus käyttäjille tapahtuu helmikuun lopussa. Kalustuksen ja uusien kalusteiden välttämättömän tuuletusajan jälkeen toimintojen aikaisin mahdollinen käynnistysajankohta on huhti-toukokuussa. Varhaiskasvatuksen tilat on suunniteltu käyttöönotettaviksi porrastetusti huomioiden kevään lapsiryhmien ja varhaiskasvatuspalvelussa aloittavien perheiden tarpeet ja tilanteet.

 

Hankesuunnitelman ja aluekehityshankkeen mukaan Parolanpolun päiväkoti ja Munterinkadun päiväkotikiinteistö poistuvat käytöstä, kun monitoimitalo ja sinne suunniteltu uusi päiväkoti valmistuvat. Näiden tilalle monitoimitaloon on tehty uudet tilat kahdeksalle lapsiryhmälle sekä alueen avoimen varhaiskasvatuksen palveluille.

 

Nykyisellä Munterinkadun päiväkodilla on kaksi toimipistettä. Näistä toinen, Piiparinpolun päiväkoti, toimii osoitteessa Piiparinpolku 18. Piiparinpolku 18:n yksikkö on vuonna 2015 rakennettu siirtokelpoinen rakennus, jossa varhaiskasvatuspalveluja on mahdollisuus ja tarpeen jatkossakin järjestää alueen riittävien varhaiskasvatuspaikkojen takaamiseksi.

 

Parolanpolun päiväkodin toiminnot muuttavat Piiparinpolku 18:n päiväkotikiinteistöön lukuun ottamatta avoimen varhaiskasvatuksen palveluita. Munterinkadun päiväkodin nykyiset toimipisteet muuttavat toimintansa Monitoimitalo Riimin uuteen päiväkotiin. Uusien toimitilojen nimeäminen on perusteltua selkeyttämään uudistuneita palvelukokonaisuuksia.

 

Hallintosäännön 57 §:n mukaan kasvatus- ja opetuslautakunta päättää päiväkotien perustamisesta ja lakkauttamisesta.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää perustaa 1.6.2024 alkaen Monitoimitalo Riimin päiväkodin. Samalla lakkautetaan Munterinkadun päiväkoti.

 

Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päättää perustaa 1.6.2024 alkaen Piiparinpolun päiväkodin. Samalla lakkautetaan Parolanpolun päiväkoti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus, varhaiskasvatus
tpvKonsernihallinto, asianhallinta
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tpvKonsernihallinto, talousohjaus
tpvKulmala Vesa
tpvMälkönen Laura
tpvMäättänen Susanna
tpvOrpana Olli