Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja11207.11.2023 

7741-2023 (02 08 00)

Kauhahiekoittimen ja harjakoneen hankinta ammatillisen koulutuksen opetustarpeisiin

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, hankitsijat Mikaela Lindqvist ja Viljami Valli 24.10.2023:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden, Turun ammatti-instituutin logistiikan koulutusala on pyytänyt tarjouksia pyöräkuormaajan kauhahiekoittimesta ja harjakoneesta logistiikan koulutusalan käyttöön. Kyseessä on kertahankinta.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 09.10.2023 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta julkisena tarjouspyyntönä. Lisäksi tarjouspyynnön julkaisemisesta lähetettiin tieto Real Machinery Oy:lle, Konemyynti Asko Kiviharju Ky:lle, Reko-Kone Oy:lle, KH-Koneet Oy:lle ja Snowek Oy:lle.

 

Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjouksia kahteen eri osa-alueeseen: Kauhahiekoitin pyöräkuormaajaan ja Harjakone pyöräkuormaajaan. Tarjouksen sai jättää vain toiseen osa-alueeseen. Molemmissa laitteissa vähimmäisvaatimuksina oli kahden vuoden takuuaika sekä käyttöohjeet ja ohjekirjat tuli toimittaa sähköisessä muodossa tilaajan määrittämälle yhteyshenkilölle.

 

Kauhahiekoittimen tuli sopia jo olemassa olevaan Hyundai HL 940 A pyöräkuormaajaan ja sen vähimmäisvaatimuksina olivat muun muassa hiekoitinleveys 2 000 mm ja n. 2 000 L säiliötilavuus. Harjakoneen tuli sopia jo olemassa oleviin Caterpillar 906 ja Caterpillar 908 pyöräkuormaajiin ja sen vähimmäisvaatimuksina oli muun muassa eteenpäin ajettava malli, työleveys 2 000 mm, 2 kpl hydraulisesti nostettavaa sivuharja ja integroitu vesisäiliö vähintään 200 L.

 

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle

 

Tarjous saatiin yhdeltä yritykseltä: Snowek Oy:ltä. Snowek Oy tarjosi molempiin osa-alueisiin seuraavilla hinnoilla: Kauhahiekoitin pyöräkuormaajaan 7 660,00 €, Harjakone pyöräkuormaajaan 24 730,00 €. Molemmat tarjoukset täyttävät vähimmäisvaatimukset.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksen (18.5.2022 § 80) mukaan kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon alle. Investoinnista päättää kasvatus- ja opetusjohtaja.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että kauhahiekoittimen ja harjakoneen hankinnan jo olemassa oleviin pyöräkuormaajiin toimittajaksi valitaan Snowek Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Laite tulee toimittaa ennen 17.1.2024 ja laskutuksen tulee tapahtua välittömästi sen jälkeen. Mikäli toimitusaika ylittyy, kauppa purkaantuu.

 

Kustannukset kohdistetaan investointiriviin M-1002-300081-0100 (2023).

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävällä tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: hankitsija Mikaela Lindqvist, puh. 0406146647.

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

aoTrombia Technologies Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedHaukioja Suvi
tpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
tiedKarilainen Päivi
tpvLindqvist Mikaela
mtpvNummi Maarit
tiedSeikkula Jaana
tiedTurunen Esa
tpvValli Viljami