Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja9622.09.2023 

1797-2022 (01 01 01)

Ammatillisen koulutuksen palvelualueen opintopalvelupäällikön viran (vak.nro 401575) täyttäminen 1.11.2023 lukien, kumottu 26.9.2023 § 99

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen 22.9.2023:

 

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden ammatillisen koulutuksen palvelualueella oli julkisesti haettavana 1.10.2023 lukien tai sopimuksen mukaan opintopalvelupäällikön (vak.nro 401575) virkasuhde (TKU00-40-139-23) 22.8. - 6.9.2022 välisenä aikana.

 

Opintopalvelupäällikkö toimii lähijohtajana Turun ammatti-instituutin opintotoimistojen henkilöstölle sekä opetuksessa tukena toimiville ammatillisille ohjaajille. Opintopalvelupäällikkö toimii tiiviissä yhteistyössä oppilaitoksen johdon ja koulutusyksiköiden kanssa toimintojen kehittämisessä.

 

Vuonna 2021 voimaan tullut oppivelvollisuusiän nostaminen ja maksuton toinen aste sekä lisäksi edelleen kasvava jatkuvan haun kautta tulevien opiskelijoiden määrä, on lisännyt palvelutarpeita ja laajentanut toimintaa. Opiskelijoiden tukitarpeiden lisääntymiseen on vastattu mm. lisäämällä opetus- ja ohjaus henkilöstöä, kuten ammatillisia ohjaajia opettajien tueksi ammatin opetukseen. Toteutuneet muutokset edellyttävät myös koulutuksen järjestäjältä uudenlaisia velvoitteita mm. oppivelvollisuuden toteutumisen seurannassa ja maksuttomuuden toteutumisessa sekä kustannusten seurannassa ja raportoinnissa.

 

Eduksi katsotaan kokemus lähijohtajan työtehtävistä, julkishallinnon ja ammatillisen koulutuksen pedagoginen ja lainsäädännöllinen tuntemus sekä hankintaosaaminen. Arvostamme hyviä sosiaalisia ja viestinnällisiä taitoja.

 

Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

 

Hakijoita tehtävään oli yhteensä 43. Haastatteluun kutsuttiin kuusi (6) hakijaa, joista yksi perui. Haastattelut pidettiin 18.9.2022, 19.9.2023 ja 20.9.2023. Haastattelijoina olivat palvelualuejohtaja Hannu Immonen, rehtori Päivi Lehtinen ja palvelupäällikkö Suvi Haukioja.

 

Esitän, että hakemuksista ja haastatteluista tehdyn kokonaisarvion perusteella opintopalvelupäällikön virkasuhteeseen valitaan sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinnon suorittanut Mari Numminen.

 

Nummisen osaaminen niin toiminta-alueen substanssista kuin kyky hahmottaa työn mahdollisuuksia ja haasteita vakuutti kyvystä onnistua tehtävässä. Lisäksi Nummisen vahvuutena olivat osaaminen ammatillisen koulutuksen asioissa, jotka erityisesti liittyvät oppivelvollisuuden uudistukseen sekä opintosihteereiden ja ammatillisten ohjaajien esimiehenä toimimiseen.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että hakemuksista ja haastatteluista tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella opintopalvelupäällikön virkasuhteeseen (vak.nro 401575) valitaan sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinnon suorittanut Mari Numminen 1.11.2022 lukien.

 

Koska valittu henkilö on entuudestaan vakituisessa työsuhteessa Turun kaupunkiin ei henkilöltä vaadita selvitystä terveydentilasta. Valitun tulee esittää itseään koskeva lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikosrekisteriote.

 

Virkasuhteessa on kuuden (6) kuukauden koeaika.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen, puh. 050 432 3646.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoMuut hakijat
aoNumminen Mari
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tiedHaukioja Suvi
tpvImmonen Hannu
tpvLaine Kirsi
tiedLehtinen Päivi
tpvMelasniemi Marjukka
tiedMerta Pentti
mtpvSvahn Sirpa