Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta6330.05.20235

4009-2023 (00 01 00)

Taoskujan päiväkodin hallinnollinen yhdistäminen Nättinummen päiväkotiin 1.8.2023 lukien

Tiivistelmä:

Entisen Hepokullan päiväkodin paikalle ollaan toteuttamassa uusi päiväkoti. Tähän päiväkotiin on tarkoituksena yhdistää Nättinummen päiväkoti ja Taoskujan päiväkoti. On perusteltua yhdistää nämä päiväkodit hallinnollisesti ennakoivasti 1.8.2023 alkaen perhepäivähoidon lähijohtamisen muutosten yhteydessä sekä tulevan päiväkotien muuton sujuvoittamiseksi.

Kasopelk § 63

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ja aluepäällikkö Laura Mälkönen 22.5.2023:

 

Perhepäivähoitajien määrä on vähentynyt merkittävästi viimeisten vuosien kuluessa. Huhtikuussa 2023 kunnallisia perhepäivähoitajia oli 24 ja syksyllä 2023 enää 17. Perhepäivähoidon lähijohtajia on ollut suomenkielisissä palveluissa kolme kokopäiväistä lähijohtajaa, ja lisäksi Taoskujan päiväkodin johtaja on osana omia tehtäviään työskennellyt perhepäivähoidon lähijohtajana.

 

Perhepäivähoitajien määrän merkittävän laskun myötä perhepäivähoidon lähijohtajien määrää on ollut syytä tarkastella. Osana tätä Taoskujan päiväkodin johtaja siirtyy johtamaan pelkästään päiväkotia.

 

Nättinummen päiväkoti on tällä hetkellä väistötiloissa Kärsämäessä osoitteessa Kärsämäentie 11. Taoskujan päiväkoti on pieni, päiväkodissa on kolme ryhmää, yhteensä 43 varhaiskasvatuspaikkaa. Kiinteistön kesto on korjaustoimenpiteistä huolimatta kyseenalainen.

 

Niitynniskantien tontille entisen Hepokullan päiväkodin paikalle ollaan toteuttamassa uusi päiväkoti päiväkotien hallintamallin uudistuksessa. Tähän päiväkotiin on tarkoituksena yhdistää Nättinummen päiväkoti ja Taoskujan päiväkoti. On perusteltua yhdistää nämä päiväkodit hallinnollisesti ennakoivasti 1.8.2023 alkaen perhepäivähoidon lähijohtamisen muutosten yhteydessä sekä tulevan päiväkotien muuton sujuvoittamiseksi.

 

Hallintosäännön mukaan kasvatus- ja opetuslautakunta päättää päivähoitoyksiköiden perustamisesta ja lakkauttamisesta.

 

Aluepäällikkö Laura Mälkönen on keskustellut Taoskujan ja Nättinummen päiväkotien johtajien kanssa yhdistämisajankohdasta. Asiassa päädyttiin siihen, että yhdistäminen on perusteltua toteuttaa ennakoivasti 1.8.2023 lukien.

 

Päiväkotien yhdistämisellä ei olisi alkuvaiheessa vaikutusta lasten varhaiskasvatuksen arkeen, joka jatkuu normaalisti nykyisissä päiväkotikiinteistöissä Taoskujalla, Kärsämäentiellä ja esiopetus Teräsrautelan nuorisotalolla Antreaksenkujalla. Taoskujan päiväkodin johtaja ja Nättinummen päiväkodin johtaja työskentelisivät alkuvaiheessa työparina, ja mahdollisten apulaisjohtajavakanssien myötä toinen voitaisiin harkinnan mukaan siirtää myöhemmässä vaiheessa apulaisjohtajan vakanssille. Muita muutoksia, jotka johtuisivat päiväkotien yhdistämisestä, ei ole tiedossa.

 

Vuodelle 2024 laaditaan yhteinen talousarvio.

 

Asiasta on käyty yhteistoimintamenettelytoiminnan mukainen neuvottelu päiväkotien henkilöstön kanssa 25.5.2023. Päiväkotien lasten huoltajia tiedotetaan suunnitelluista muutoksista toukokuussa 2023.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää yhdistää Taoskujan päiväkodin hallinnollisesti osaksi Nättinummen päiväkotia 1.8.2023 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus, varhaiskasvatus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tpvKonsernihallinto, talousohjaus
tpvAlaranta Siina
tpvKulmala Vesa
tpvMälkönen Laura
tpvOrpana Olli