Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta6530.05.20237

3998-2023 (10 03 02)

Tilojen vuokraaminen Jäkärlän koulun iltapäivätoiminnan väistötilaksi

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään tilojen vuokraamista Jäkärlän liikuntahallin päädystä Jäkärlän koulun iltapäivätoiminnan väistötilaksi uuden tilan valmistumiseen saakka.

Kasopelk § 65

Asiakasvastaava Päivi Hokkanen 22.5.2023:

 

Turun kaupunginhallitus on käsitellyt 27.3.2023 ja 3.4.2023 kokouksissaan Jäkärlän ja Varissuon koulujen väistötila-asiaa (dnro 14272-2022).

 

Jäkärlän koulu on teknisen käyttöikänsä päässä ja kohteen tutkimuksissa on havaittu sisäilmaongelmia. Kohteessa on tehty käyttöä turvaavia toimenpiteitä, jotka mahdollistavat toiminnan tiloissa kesään 2023, jolloin väistötilaratkaisun tulisi olla valmis syyslukukauden 2023 alussa. Iltapäivätoiminnan tilat sijaitsevat koulun yhteydessä.

 

Kaupunginhallitus teki periaatepäätöksen Jäkärlän koulun väistötilojen osalta seuraavasti:

 

Jäkärlän koulu sijoitetaan Kärsämäkeen väistöön. Väistön aikana Jäkärlän alueen palveluverkkokokonaisuus ratkaistaan ja toteutetaan sen mukainen tilaratkaisu palvelemaan alueen asukkaiden tarpeita. Jäkärlän uuden koulun ja päiväkodin toiminnan on käynnistyttävä Jäkärlässä viimeistään lukuvuoden 2026 - 2027 alussa.

 

Hankkeen sitova toteuttamisaikataulu on tuotava päätöksentekoon lokakuuhun 2023 mennessä. Jos esitetty aikataulu ei toteudu, hankitaan Jäkärlään pitkäaikainen tilaelementti syyskaudesta 2024 alkaen eli siirrytään vaihtoehtoon 1.

 

Päätöksen mukaan Kärsämäen väistöaikana iltapäiväkerholle etsitään tilat Jäkärlästä.

 

Tilapalveluiden asiakasvastaava Päivi Hokkanen, kasvatuksen ja opetuksen palvelupäällikkö Sari Nummila-Piispanen, Jäkärlän iltapäivätoiminnan kaksi työntekijää ja ympäristöterveyden terveystarkastaja Mailis Roth kävivät 20.4.2023 tutustumassa liikuntahallin yhteydessä olevaan entiseen kotihoidon toimistotilaan sekä seurakunnan tarjoamaan tilaan. Näistä vaihtoehdoista iltapäivätoiminnan ohjaajat päätyivät liikuntahallin päädyn entiseen toimistotilaan, josta saadaan iltapäivätoiminnalle ns. kotipesä. Tämän lisäksi iltapäivätoiminnan käyttöön varataan liikuntahallin pukuhuone ja wc-tiloja. Välipalaruokailua varten varustetaan liikuntahallin näyttämö pöydillä ja penkeillä. Asiasta on sovittu liikuntapalveluiden kanssa uudella katselmuksella 10.5.2023.

 

Vuokrattavan kerroksen pinta-ala on yhteensä noin 73 m². Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuteen kohdistuva sisäinen vuokra on 1 396 €/kk. Lisäksi kohteelle tulee siivouskustannus. Katselmuksissa on esitetty toive mahdollisesta uudesta ovesta, jolloin tilojen välillä voitaisiin kulkea sisäkautta. Mikäli oven teko on mahdollista ja se halutaan, tulee tästä kasvatukselle ja opetukselle kohdistuva muutosmaksu.

 

Liite 1                                  Liikuntahallin pohjakuva (punaisella vain iltapäivätoiminnan käytössä olevat tilat, muut yhteiskäytössä)

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen 23.5.2023:

 

Sirkkalan koulun ollessa vuosina 2021 - 2023 väistötiloissa Aikuiskoulutuskeskuksen vanhoissa tiloissa todettiin hyväksi, toimivaksi ja lapsilähtöiseksi toimintatavaksi, että iltapäivätoiminnan tarpeessa olevat lapset kuljetetaan keskitetysti lähemmäksi omaa asuinaluettaan. Tämä on hyvä toimintamalli myös Jäkärlässä asuville pienille peruskoululaisille. Tästä syystä on perusteltua, että Jäkärlän koulun lasten iltapäivätoiminta järjestetään edellä kerrotussa ympäristössä. Samalla on mahdollista edistää toiminnan liikunnallista osuutta.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että yllä esitelty tila varataan iltapäivätoiminnan tarpeisiin ajalle 1.8.2023 - 31.7.2024. Mikäli toimintaa on tarpeen jatkaa ko. tilassa Jäkärlän uuden koulun valmistumiseen saakka, lautakunta valtuuttaa kasvatus- ja opetusjohtajan päättämään tilan vuokra-ajan pidentämisestä harkintansa mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus, varhaiskasvatus
tpvKonsernihallinto, talousohjaus
tpvKonsernihallinto, tilapalvelut
tpvHokkanen Päivi
tpvJalonen Timo
tpvKulmala Vesa


Liitteet:

Kasopelk § 65
Liite 1:Liikuntahallin pohjakuva (punaisella vain iltapäivä-toiminnan käytössä olevat tilat, muut yhteiskäytössä)