Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta6630.05.20238

3996-2023 (10 03 02)

Tilojen vuokraaminen Pysäkki-luokalle lukuvuodeksi 2023 - 2024

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään tilojen vuokraamista Pysäkki-luokkatoiminnalle osoitteesta Vartiovuorenkatu 4b.

Kasopelk § 66

Asiakasvastaava Päivi Hokkanen 22.5.2023:

 

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuudessa on pilotoitu Pysäkki-luokkaa ajalla 2.1. - 30.6.2023. Pysäkki-luokka on tarkoitettu oppilaille, jotka eivät pysty opiskelemaan omassa lähikoulussaan ja tarvitsevat tehostetun tukijakson oppimisen tai koulunkäynnin haasteissa. Pysäkki-luokkalaiset ovat oman lähikoulunsa kirjoilla joko tehostetun tai erityisen tuen oppilaina. Opiskelu Pysäkki-luokalla on määräaikaista. Pysäkki-luokkajaksot ovat tarkoitettu perusopetuksen oppilaille luokilta 6-9, tuen painottuessa erityisesti kouluakäymättömiin oppilaisiin.

 

Pysäkki-luokkatoiminnassa työskentelee kaksi päätoimista erityisopettajaa sekä ohjaaja ja oppilaiden määrä tulisi olemaan max.15 hlöä.

 

Pysäkki-luokka on toiminut ns. Tunturikiinteistössä Lemminkäisenkadulla yhdessä Valmo-opetuksen kanssa. Tiloihin on siirtymässä Varissuon koulu lukuvuodeksi 2023 - 2024, joten Pysäkki-luokalle tarvitaan uudet tilat.

 

Tilapalvelujen asiakasvastaava Päivi Hokkanen ja kasvatuksen ja opetuksen erityispalvelupäällikkö Marika Rae kävivät tutustumassa Vartiovuorenkatu 4b:n rakennukseen. Tiloissa toimii parhaillaan Sirkkala skolanin iltapäivätoiminta, joka muuttaa uusiin tiloihin elokuussa 2023. Rae arvioi tilat Pysäkki-luokalle loistaviksi. Tilojen miinuksena on painovoimainen ilmanvaihto, portaat ja rakennuksessa oleva ylimääräinen tila käyttötarkoitusta ajatellen.

 

Rakennuksen etuna on toimintaan tärkeäksi koettu sijainti oppilaiden saapuessa eri puolilta Turkua. Oppilaita ajatellen on myös tärkeää, että tila ei sijaitse minkään koulun yhteydessä. Rakennuksella on oma piha välituntikäyttöön.

 

Tilapalveluiden asiakasvastaava Päivi Hokkanen ja ympäristöterveyden terveystarkastaja Mailis Roth keskustelivat puhelimitse tilan mahdollisesta täytöstä Pysäkki-luokalle 22.5.2023. Roth koki rakennuksen painovoimaisen ilmanvaihdon haasteelliseksi, mutta toisaalta Pysäkki-luokan henkilömäärä on tiloihin nähden pieni. Ryhmän aloittamiselle tilassa lukuvuonna 2023 - 2024 ei ole estettä. Ympäristöterveys ottaa kantaa tilojen mahdollista pysyvää käyttöä ajatellen tilakatselmuksen ja tarkastuksen jälkeen.

 

Vartiovuorenkatu 4b:n pinta-ala on yhteensä noin 225 m² ja kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuteen kohdistuva sisäinen vuokra on 2 568,09 €/kk, jonka lisäksi tulee vielä siivouskustannus.

 

Liite 1                                  Pohjakuva

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen 23.5.2023:

 

Pysäkki-luokkatoiminnasta on saatu hyviä kokemuksia ja toimintaa on perusteltua jatkaa ainakin lukuvuoden 2023 - 2024 edellä esitetyissä tiloissa. Kaupungilta saattaa tulevaisuudessa olla vapautumassa myös muita tarkoitukseen paremmin soveltuvia tiloja, joita voitaisiin hyödyntää.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää vuokrata osoitteessa Vartiovuorenkatu 4b olevan tilan ajalle 1.8.2023 - 31.7.2024. Mikäli toimintaa on tarpeen jatkaa ko. tilassa, lautakunta valtuuttaa kasvatus- ja opetusjohtajan päättämään tilan vuokra-ajan pidentämisestä harkintansa mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus, perusopetus
tpvKonsernihallinto, talousohjaus
tpvKonsernihallinto, tilapalvelut
tpvHokkanen Päivi
tpvJalonen Timo
tiedRae Marika
tpvTuominen Tommi


Liitteet:

Kasopelk § 66
Liite 1:Pohjakuva