Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja3730.03.2023 

11984-2022 (02 08 00)

Taksikuljetusten hankinta ajalle 1.8.2023 - 31.7.2025 (+ 2v optio)

Hankintapalvelut, projektipäällikkö Tapani Järvinen 30.3.2023:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Turun kaupungin koulukuljetuksista ajalle 1.8.2023 (tavoite) - 31.7.2025, minkä jälkeen sopimuksia voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin enintään kahdella (2) vuodella (optio).

 

Hankinnassa on kysymys palveluhankinnasta, joka ylittää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) EU-kynnysarvot (EU-hankinta).

 

Hankintaa koskeva EU-hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 15.2.2023 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) -tietokannassa. Tarjouspyyntö liitteineen lähetettiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

 

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa 8.3.2023. Kysymyksiin annettujen vastausten perusteella hankinnasta lähetettiin julkaistavaksi korjausilmoitus 8.3.2023.

 

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset. Lisäksi tarjouspyynnössä kuvattiin pisteytettävät laatuvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ja osatarjoukset hyväksyttiin osa-alueittain.

 

Tarjous liitteineen tuli jättää suomen kielellä.

 

Hankinnan ennakoitu arvo vuodessa on noin 2 500 000 €. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon sopimuskauden aikana.

 

Hankinta on jaettu kymmeneen (10) eri osakokonaisuuteen seuraavasti:

 

1) Mikaelin koulun kuljetukset

2) Luolavuoren koulun yksiköiden kuljetukset

3) Katariinan koulun kuljetukset

4) Hannunniitun koulun kuljetukset

5) Ruotsinkielisten koulujen kuljetukset

6) Muiden perusopetuksen koulujen kuljetukset

7) Varhaiskasvatuksen kuljetukset

8) Sairaalaopetuksen kuljetukset

9) Lasten erilliskuljetukset ja väliaikaiset kuljetukset

10) Kuljetukset Turun kaupungin ulkopuolelle

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että Palveluntuottajaksi valitaan osakokonaisuuksittain yksi (1) tarjoaja ja lisäksi valitaan osakokonaisuuksittain yksi (1) tarjoaja varapalveluntuottajaksi.

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan 21.3.2023 klo 11.00 mennessä seuraavilta tarjoajilta: Lounais-Suomen Taxidata Oy, Taksi Päijänne Oy, Taksipalvelu Soini Oy, Turun Invataksit Oy, Turun Taksiasema Oy.

 

Lounais-Suomen Taxidata Oy ja Taksi Päijänne Oy antoivat tarjouksen jokaiseen osakokonaisuuteen. Taksipalvelu Soini Oy vain osakokonaisuuteen 10. Turun Invataksit Oy osakokonaisuuksiin 3, 4, 7 ja 9 sekä Turun Taksiasema osakokonaisuuksiin 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ja 10.

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Kaikki tarjoajat ovat vakuuttaneet täyttävänsä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan osakokonaisuuksittain kokonaistaloudellisesti edullisin

tarjous, joka täyttää hankinnan kohteelle ja tarjoajalle asettamat vaatimukset. Tarjoukset pisteytetään hinnan perusteella ja enimmäispisteet ovat osakokonaisuuksittain 100. Poikkeuksena osakokonaisuudet 2 ja 3, joissa käytetään hinnan lisäksi pisteytystä työllistämisehtoon sitoutumisesta, siten että edullisimmasta hinnasta saa 90 pistettä ja sitoutumisesta työllistämisehtoon 10 pistettä.

 

Mikäli kahden tai useamman tarjoajan vertailupisteet ovat samat, ratkaistaan tarjoajien keskinäinen paremmuusjärjestys arvalla.

 

Tarjousten vertailu esitetään erillisellä liitteellä.

 

Liite 1                                   Tarjousten vertailutaulukko

 

Osakokonaisuudessa 10 Kuljetukset Turun kaupungin ulkopuolelle kahden tarjoajan vertailupisteet olivat samat, joten tässä osakokonaisuudessa suoritettiin arvonta tasapisteissä olevien tarjoajien kesken. Arvonnan tulos esitetään erillisellä liitteellä.

 

Liite 2                                  Arvontapöytäkirja

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että koulukuljetusten hankinnan palveluntuottajiksi ajalle 1.8.2023 - 31.7.2025 valitaan tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin:

-

varsinaiseksi palveluntuottajaksi osakokonaisuuksien 1 ja 2 osalta Lounais-Suomen Taxidata Oy ja osakokonaisuuksien 3,4,5,6,7,8,9 ja 10 osalta Turun Taksiasema Oy ja

 

 

-

varapalveluntuottajiksi valitaan osakokonaisuuksissa 1 ja 2 Taksi Päijänne Oy, osakokonaisuuksissa 3, 4, 5, 6, 8, 9 ja 10 Lounais-Suomen Taxidata Oy ja osakokonaisuudessa 7 Turun Invataksit Oy.

 

 

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: projektipäällikkö Tapani Järvinen puh. 044 907 5896.

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

aoLounais-Suomen Taxidata Oy
aoTaksi Päijänne Oy
aoTaksipalvelu Soini Oy
aoTurun Invataksit Oy
aoTurun Taksiasema Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tpvKonsernihallinto, hankinnat
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tpvAitala Seija
tpvJärvinen Tapani
tpvKerajärvi Irmeli


Liitteet:

Kaopa § 37
Liite 1:Tarjousten vertailutaulukko
Liite 2:Arvontapöytäkirja