Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus 
Palvelualuejohtaja1121.02.2023 

1467-2023 (02 08 00)

Electude-lisenssien hankintapäätös

Palvelupäällikko Suvi Haukioja 16.02.2023:

 

Turun kaupungin kasvatuksen- ja opetuksen palvelukokonaisuus, ammatillisen koulutuksen autoalan yksikkö on pyytänyt tarjouksia Electude Automotive Essentials & Electric Drive opiskelija- ja opettajalisenssien hankinnasta opetukseen. Lisenssipaketti on kilpailutettu määräaikaissopimuksena ajalle 1.3.2023 - 28.2.2025.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 2.2.2023 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta Electude Internationalille.

 

Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjousta Electude Automotive Essentials & Electric Drive opiskelija- ja opettajalisensseistä. Tarjouspyynnössä pyydettiin hintaa seuraavista lisenssipaketeista:

-Opiskelijalisenssi Electude Automotive Essentials & Electric Drive, 200 kpl

-Optio: Opiskelijalisenssi Electude Automotive Essentials & Electric Drive, 50 kpl

-Optio: Opiskelijalisenssi Electude Automotive Essentials & Electric Drive, 1 kpl

-Opettajalisenssi Site license. LMS vuokra ja opettajalisenssit, 1 kpl

 

Tarjouspyynnössä määriteltiin liitteessä 2 sähköisen opetusmateriaalin vaadittu laajuus. Lisäksi tarjouspyynnössä edellytettiin tarjoajalta sitoutumista Turun kaupungin ehtoihin henkilötietojen käsittelijälle sekä turvallisuusehtoihin. Nämä kyseiset asiakirjat olivat tarjouspyynnön liitteinä 3 ja 4.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin vain Electudelle. Perusteena tälle on se, että opetuksen tulee saada opetukseen oppimisympäristölisenssit, jotka ovat yhteensopivia opetuksen käytössä jo olevien simulaattoreiden ja muiden laitteiden kanssa. Opetuksen käytössä on myös kilpailutoimintaan sopiva sähköinen koulutusajoneuvo, joka on yhteensopiva Electuden simulaattoreiden ja sähköisen oppimateriaalin kanssa.

 

Electude International jätti määräpäivään 9.2.2023 mennessä tarjouksen kahden vuoden kokonaishinnalla 59 500 € (Alv. 0%).

 

Jatkossa Turun ammatti-instituutti valmistelee seuraavan sopimuskauden kilpailutuksesta toimeksiannon konsernihallinnon hankintapalveluille.

 

Turun kaupungin hallintosäännön 75 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslauta-kunnan päätöksen (18.5.2022 § 80) mukaan palvelualuejohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on alle 60 000 euroa.

 

Palvelualuejohtaja Hannu Immonen:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että Electude Automotive Essentials & Electric Drive opiskelija- ja opettajalisenssien hankinnan toimittajaksi ajalle 1.3.2023 (tavoite) – 29.2.2025 valitaan Electude International tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankinnan kustannukset kohdistetaan autoalan perustutkinnon kustannuspai-kalle 33104.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

Hannu Immonen

palvelualuejohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa palvelupäällikkö Suvi Haukioja, p.040 159 4766.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tiedHaukioja Suvi
tiedHauninen Mikko
tiedJalonen Timo
tiedLindqvist Mikaela
tiedMuukkonen Mirka
mtpvNummi Maarit
tiedSalonen Hermanni
tiedTurunen Esa