Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja12908.12.2022 

14464-2022 (02 08 00)

Turun ammatti-instituutin vahtimestaripalveluiden jatkaminen ajalle 1.1. - 31.1.2023

Ammatillisen koulutuksen palvelupäällikkö Suvi Haukioja ja hankinta-asiantuntija Samu Laaksonen 8.12.2022:

 

Turun kaupungin Sivistystoimiala / Kasvatus- ja opetusviraston suunnittelupäällikkö on allekirjoituksellaan vahvistanut Arkea Oy tarkennus asiakirjan tukipalveluista 20.12.2013. Tarkennus asiakirjassa sovittu sopimuksen voimaan saattamisesta 1.1.2014 alkaen. Palveluntuottajana toimii Turun Seudun kiinteistöpalvelut Oy (Arkea Oy). Sopimus on irtisanottu päättyväksi Turun ammatti-instituutin vahtimestaripalveluiden osalta 31.12.2022.

 

Sopimusta on tarkoitus jatkaa ajalle 1.1. - 31.1.2023, koska uusi kilpailutus tulee viivästymään jo aloitetun hankintamenettelyn viivästymisen johdosta, eikä uusia sopimuksia saada voimaan 1.1.2023 alkaen. Palvelun saatavuus on tarpeen turvata siihen asti, kunnes uusi kilpailutus saadaan toteutettua ja uudet sopimukset astuvat voimaan.

 

Kun otetaan huomioon, että hankintayksikön tulisi aikataulusyiden vuoksi kilpailuttaa uusi palveluntuottaja lyhyelle siirtymäjaksolle, ei kahden lähes päällekkäisen hankinnan järjestämistä voida pitää teknisesti ja taloudellisesti tarkoituksenmukaisena. Vanhaa sopimusta nykyisen palveluntuottajan kanssa on siten tarpeen sopimusmuutoksella jatkaa uuden kilpailutuksen valmistumisen ajaksi. Sopimusmuutos voidaan tehdä julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 136 §:n 2 momentin 5 nojalla, koska kyseessä on vähäarvoinen sopimusmuutos, joka alittaa EU-kynnysarvon ja jonka arvo on pienempi kuin 10 prosenttia alkuperäisen hankintasopimuksen arvosta eikä muutos vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen.

 

Sopimuksen jatkamista koskevan sopimusmuutoksen tekemisen nykyisen palveluntuottajan kanssa on katsottava noudattavan hankintalain 3 §:n mukaisia tasapuolisuuden ja syrjimättömyyden periaatteita ottaen huomioon, että Turun ammatti-instituutin vahtimestaripalveluita koskeva uuden kilpailutuksen perusteella solmittava hankintasopimus on tarkoitus saada voimaan mahdollisimman pian ja että sopimuksen jatkaminen koskee ainoastaan lyhyttä saatavuuden turvaamiseksi välttämätöntä ajanjaksoa.

 

Turun kaupunki on tiedustellut kirjallisesti Arkea Oy:n halukkuutta jatkaa sopimusta voimassa olevin ehdoin ja hinnoin ajalle 1.1. - 31.1.2023. Arkea Oy on kirjallisesti ilmoittanut halukkuutensa sopimuksen jatkamiseen.

 

Esitän, että Turun ammatti-instituutin vahtimestareiden koskevaa sopimusta jatketaan Arkea Oy:n kanssa voimassa olevin ehdoin ja hinnoin ajalle 1.1. - 31.1.2023.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen

 

Päätös          Päätän, että Turun ammatti-instituutin vahtimestari palveluita koskevaa sopimusta jatketaan Arkea Oy:n kanssa voimassa olevin ehdoin ja hinnoin ajalle 1.1. - 31.1.2023.

 

Hankintayksikköä sitova sopimusmuutos eivät synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimusliitteen allekirjoittamisella.

 

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintasopimukset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Samu Laaksonen 040 482 885.

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus ovat liitteenä.

Jakelu

aoArkea Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tpvHaukioja Suvi
tiedImmonen Hannu
tpvLaaksonen Samu
tiedTurunen Esa