Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja11614.11.2022 

13443-2022 (02 08 00)

Vannesahan hankinta ammatillisen koulutuksen opetustarpeisiin

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, ammatillisen koulutuksen palvelupäällikkö Suvi Haukioja 9.11.2022:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutin puualan opetus on pyytänyt tarjouksia vannesahan hankinnasta. Kyseessä on kertahankinta ja tarjous piti sisällään option. Tilaajalla on mahdollista hankkia optiona saman tarjouksen pohjalta 1-2 kpl samanlaisia koneita tarjouksen hyväksymisen jälkeen, viimeistään maaliskuun 2023 aikana.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 13.9.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta avoimena kilpailutuksena sekä erikseen Awutek Oy:lle, Innomac Oy:lle, KONEBOSS Oy:lle, Projecta Oy:lle ja Metaplan Oy.

 

Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjousta vannesahasta ammattikäyttöiseen puun työstämiseen. Vannesahan vähimmäisvaatimuksissa on muun muassa seuraavia edellytyksiä: moottorin teho vähintään 2,8 kW, teräpyörän halkaisija 700 mm, sahausleveys vähintään 600 mm ja sahauskorkeus vähintään 350 mm. Sahauspöydän tulee olla kallistettavissa ilman työkaluja ja sisältää kaksi (2) kappaletta puruimuliitäntöjä. Lisäksi vannesahan tulee sisältää turvajärjestelmät: sähköjarru, hätäseis -painike ja muut määräysten mukaiset turvasuojaimet.

 

Hankinnasta ei esitetty lisätietokysymyksiä annettuun määräaikaan mennessä. Tarjousten saavuttua tilaaja esitti tarkentavan kysymyksen Innomac Oy:lle sähköpostitse tarjotun laitteen mallista. Lisäksi tilaaja pyysi alhaisen hinnan tarkastuspyynnön tarjoajalta Cloudian kautta.

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan 29.9.2022 klo 11.00 mennessä seuraavilta toimittajilta: Innomac Oy, KONEBOSS OY, Metaplan Oy, Projecta Oy ja Step Systems Oy.

 

Vannesahan tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Kaikki tarjoajat ovat täyttäneet tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset vannesahan kilpailutuksessa.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset vannesahan kilpailutuksessa.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Vannesahan tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous.

 

Pisteet muodostuivat seuraavasti:

 

Tarjoaja

Kokonaishinta/pisteet

Sija

Innomac Oy

4 740, 00 €

1.

KONEBOSS OY

7 090, 00 €

2.

Metaplan Oy

7 300, 00 €

3.

Projecta Oy

7 460,00 €

4.

Step Systems Oy

16 299,00 €

5.

 

Toimivalta

 

Hallintosäännön 69 §:n 1 momentin mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunta on päättänyt kokouksessaan 18.5.2022 § 80, että kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon alle. Investoinneista päättää kasvatus- ja opetusjohtaja.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että vannesahan hankinnan toimittajaksi valitaan Innomac Oy tarjotulla hinnalla 4 740,00 € sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Hankinnan kustannukset kohdistetaan investointinumeroon (PRR-osa) M-1002-300043-0100.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Suvi Haukioja, puh. 040 159 4766.

 

Oikaisuohje liitteenä.

Jakelu

aoInnomac Oy
aoKoneBoss Oy
aoMetaplan Oy
aoProjecta Oy
aoStep Systems Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tpvHaukioja Suvi
tpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
tiedKarilainen Päivi
tpvKoskinen Henry
tpvLindqvist Mikaela
tpvMuukkonen Mirka
tiedTurunen Esa