Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja9912.10.2022 

12010-2022 (02 08 00)

Rengastyösolun kertahankinta ammatillisen koulutuksen opetustarpeisiin

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, ammatillisen koulutuksen palvelupäällikkö Suvi Haukioja 4.10.2022:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutin ajoneuvoalan opetus on pyytänyt tarjouksia rengastyösolun hankinnasta. Kyseessä on kertahankinta.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 29.08.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta avoimena kilpailutuksena sekä erikseen Tecalemit Oy:lle, Rengas Turku Oy:lle, Arpre Oy:lle.

 

Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjousta henkilöauton renkaille sopivasta rengastyösolusta sisältäen rullaradan, palteenpainimen, rengaskoneen, täyttöaseman ja tasapainotuskoneen. Tarjouspyyntöön sisältyivät lisäksi määritellyt työkalut ja tarvikkeet sekä toimitus tilaajan määrittelemään osoitteeseen. Lisäksi tarjouspyyntöön sisältyi vähintään kahden (2) tunnin käyttöönottokoulutus ja asennuskonsultaatiopalvelu.

 

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle

 

Rengas Turku Oy oli ainut tarjouksen jättäjä ja tarjosi hinnaksi 19 950,00 €.

 

Tarjoaja sitoutui tarjouksessa olleisiin kriteereihin ja minimivaatimuksiin, jotka

on esitetty tiivistetysti edellisessä luvussa.

 

Tarjouspyynnön soveltuvuusvaatimukset täyttyvät ja tarjouksen ehdot täten

täyttyvät.

 

Toimivalta

 

Hallintosäännön 69 §:n 1 momentin mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunta on päättänyt kokouksessaan 18.5.2022 § 80, että kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon alle. Investoinneista päättää kasvatus- ja opetusjohtaja.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että rengastyösolun kertahankinnan toimittajaksi valitaan Rengas Turku Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankinnan kustannukset kohdistetaan Turun ammatti-instituutin investointinumeroon M-1002-300035-0100.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Suvi Haukioja, puh. 040 1594766

 

Oikaisuohje liitteenä.

Jakelu

aoRengas Turku Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tpvHaukioja Suvi
tiedImmonen Hannu
tiedKarilainen Päivi
tpvKoskinen Henry
tpvLindqvist Mikaela
tpvMuukkonen Mirka
tiedNummi Maarit
tiedTakalo Anne
tpvTurunen Esa