Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja9430.09.2022 

11459-2022 (02 08 00)

Turun Seudun Urheiluakatemian urheilijoiden fysioterapiapalvelut ja EKG/PVK-seulonnat -hankinta ajalle 1.10.2022 (tavoite) - 1.6.2027

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, ammatillisen koulutuksen palvelupäällikkö Suvi Haukioja ja hankitsija Jusa Mämmi, 29.9.2022:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden alaisuudessa toimiva Turun Seudun Urheiluakatemia on pyytänyt tarjouksia Urheiluakatemian tarvitsemista urheilijoiden fysioterapiapalveluista ja EKG/PVK-seulonnasta.

 

Turun Seudun Urheiluakatemia on urheilijoiden, oppilaitosten, urheilun lajiliittojen, urheiluseurojen, Turun kaupungin ja urheilun asiantuntijapalveluita tarjoavien tahojen muodostama yhteistyöverkosto, joka toimii yhdessä muiden urheiluakatemioiden ja Suomen Olympiakomitean kanssa. Turun Seudun Urheiluakatemian on yksi kuudesta valtakunnallisesta urheiluakatemiasta, jossa urheilee yhteensä 1200 urheilijaa perusasteikäisestä ammattiurheilijaan. Turun Seudun Urheiluakatemia on 12 lajin valtakunnallinen ja 11 huippu-urheiluyksikön tukilajin valmennuskeskus. Urheiluakatemian tehtävänä on tukea ja auttaa urheilijaa erityisesti urheilun ja opiskelun yhteensovittamisessa. Tämä lisäksi tehtävänä on tuottaa valmennusta olosuhteineen sekä mahdollistaa ammattimaisen asiantuntijatoiminnan urheilijan arjen tueksi.

 

Urheilijoiden fysioterapiapalvelut ja EKG/PVK-seulonnat hankitaan Turun Seudun Urheiluakatemian käyttöön ajalle 1.10.2022 (tavoite) - 1.6.2027, jonka jälkeen sopimus voi Tilaajan päätöksellä jatkua toistaiseksi voimassa olevana. Sopimuksen voimaantulo edellyttää molempien sopijapuolten allekirjoitusta.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 14.4.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta Turun Ammattikorkeakoulu Oy:lle. Tarjouspyyntö julkaistiin vain Turun Ammattikorkeakoululle. Tarjouspyynnössä on huomioitu vähimmäisvaatimuksina palveluntuottajalta vaaditut ammatilliset pätevyydet ja osaaminen työskennellessä huippu-urheilijoiden kanssa.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle

 

Tarjoajalta saatiin tarjouspyynnön mukainen tarjous 4.5.2022.

 

Tarjous sisälsi seuraavat osa-alueet (hinta tarjouspyynnössä arvioiduilla käyttömäärillä/vuosi):

 

Fysioterapiapalvelut

18 000,00 €

EKG-seulonta

2 000,00 €

PVK eli pieni verenkuva

1 500,00 €

Yhteensä

21 500,00 €

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunnan 18.5.2022 § 80 mukaan kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon alle.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että TSUA:n Urheilijoiden Fysioterapiapalvelut ja EKG/PVK-seulonnat -hankinnan palveluntuottajaksi ajalle 1.10.2022 (tavoite) - 1.6.2027 valitaan Turun Ammattikorkeakoulu Oy, TUAS Rehab tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Mahdollisesta sopimuksen jatkumisesta toistaiseksi voimassa olevana päätetään erikseen. Hankinnan kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 32600.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Suvi Haukioja, puh. 044 159 4766.

 

Oikaisuohje liitteenä.

Jakelu

aoTurun ammattikorkeakoulu Oy
noudKasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tiedAaltonen Päivi
tpvHaukioja Suvi
tiedImmonen Hannu
noudKorpela Mika
noudLaine Tapio
tpvMämmi Jusa
tiedPaavola Jussi
tiedTurunen Esa