Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Ammatti-instituutti, sähkö ja kemia 
Koulutuspäällikkö1822.09.2022 

2429-2022 (02 08 00)

Koneteknologiakeskuksen lisäkäytöstä aiheutuva maksu

Sähkö- ja automaatioalan tiimivastaava Juha Ahanen 22.9.2022.

 

Koneteknologiakeskus Turku Oy on tarjonnut vuodesta 2006 alkaen Turun ammatti-instituutin käyttöön ajanmukaisia oppimisympäristöjä FMS-järjestelmän, tuotantoautomaation, levytyökeskuksen sekä hitsausrobotin ja robottisärmäyssolun ympärillä. Turun ammatti-instituutin sähkö- ja automaatioalojen perustutkintoa opiskelevista yhä suurempi osa suorittaa suuntautumisopintoja ja ammattiosaamisen näyttöjä koneteknologiakeskuksessa. Digitaalisuuden kehittyminen ja kasvu yritysten teknologisissa tuotannonratkaisuissa on juuri nyt suuri ja tähän myös opiskelijoidemme oppimisen ja osaamisen on pystyttävä vastaamaan. Olemme neuvotelleet olemassa olevaan ammatti-instituutin vuoden 2022 vuosisopimukseen käyttömäärän osalta käytön lisäyksen, varmistaen näin teollisuutta vastaavien oppimisympäristöjen lisäkäytön ja siihen liittyvän osaamisen kehittymisen automaation, robotiikan ja teollisuus 4.0- digitaalisen simulointiympäristön avulla.

 

Sähkö- ja automaatioalan lisätty opetus ja ohjaus koneteknologiakeskuksessa toteutetaan edelleen yhdessä oppilaitoksen oman opetushenkilöstön sekä koneteknologiakeskuksen henkilöstön ohjaamana. Sähkö- ja automaatioalan koulutusyksikkö maksaa Koneteknologiakeskus Turku Oy:lle keskuksen syksylle 2022 kohdentuvasta lisäkäytöstä johtuen 17 000 € (Alv 0%).

 

Turun ammatti-instituutti on huomioinut valmistellessaan vuoden 2023 budjettia ja siihen liittyvää budjetointivarausta koneteknologiakeskuksen vuosisopimukseen myös tämän sähkö- ja automaatioalan lisääntyneen tarpeen, joka koskee myös vuotta 2023.

 

Päätös          Päätän hyväksyä sähkö- ja automaatioalan syksylle 2022 neuvotellun oppimisympäristöjen lisäkäytön koneteknologiakeskuksessa hintaan 17 000 € (Alv 0 %). Kustannukset kohdennetaan 33120.

 

 

 

Pekka Frantsi

koulutuspäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoKoneteknologiakeskus Turku Oy
tiedKasvatus ja opetus
tpvKasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
mtpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
mtpvNummi Maarit
tiedTurunen Esa