Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja8912.09.2022 

10577-2022 (02 08 00)

3D-tulostinlaitteiston hankinta ammatillisen koulutuksen palvelualueen opetustarpeisiin

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutti, palvelupäällikkö, Suvi Haukioja, 12.09.2022:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutin kone- ja tuotantotekniikan koulutusala on pyytänyt tarjouksia 3D-tulostinlaitteistosta ja 3D-skannerista opetuksen käyttöön. Kyseessä on kertahankinta.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 03.06.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta avoimena kilpailutuksena sekä erikseen PLM Group Suomi Oy:lle, Recontech Oy:lle, Vossi Group Oy:lle, 3D Cadsolution Oy:lle ja TAMSPARK OY:lle.

 

Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjousta 1) 3D-tulostinlaitteistosta ja 2) 3D-skannerista.

 

3D-tulostinlaitteiston tarjouspyyntöön sisältyi tulostusmateriaaleja, muun muassa lasikuitukela ja kevlarkuitukela ja erilaisia suuttimia: filamenttisuutin ja kuitusuutin. 3D-skannerin tarjouspyyntöön sisältyi tarvikkeita ja ohjelmisto jälkityöstöä varten.

 

Hankinnasta esitettiin yksi (1) lisätietokysymys annettuun määräaikaan mennessä. Hankinnasta esitettyyn kysymykseen vastattiin 17.06.2022. Kysymykseen annetun vastauksen perusteella hankinnan tarjouspyyntöä ei lähdetty korjaamaan, eikä tarjousten jättöaikaa ei tarvinnut pidentää.

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan 29.07.2022 klo 11.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta/toimittajilta 3D-tulostinlaitteiston osalta: PLM Group Suomi Oy ja Vossi Group Oy.

 

3D-skannerin osalta ei saatu tarjouksia, eikä hankinnassa voida edetä.

 

3D-tulostinlaitteiston tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Kaikki tarjoajat ovat täyttäneet tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset 3D-tulostinlaitteiston kilpailutuksessa.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset 3D-tulostinlaitteiston kilpailutuksessa.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

3D-tulostinlaitteiston tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous.

 

Pisteet muodostuivat seuraavasti:

 

Tarjoaja

Kokonaishinta/pisteet

Sija

PLM Group Suomi Oy

20 000,00 €

2.

Vossi Group Oy

19 890,00 €

1.

 

Toimivalta

 

Hallintosäännön 69 §:n 1 momentin mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunta on päättänyt kokouksessaan 18.5.2022 § 80, että kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon alle. Investoinneista päättää kasvatus- ja opetusjohtaja.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että 3D-tulostinlaitteiston hankinnan toimittajaksi valitaan Vossi Group Oy tarjotulla hinnalla 19 890,00 € sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Hankinnan kustannukset kohdistetaan investointinumeroon (PRR-osa) M-1002-300030-0100.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Suvi Haukioja, puh. 040 159 4766.

 

Oikaisuohje liitteenä.

Jakelu

aoPLM Group Suomi Oy
aoVossi Group Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedAaltonen Päivi
tpvHaukioja Suvi
tpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
tpvLindqvist Mikaela
tiedNummi Maarit
tiedTakalo Anne
tpvTurunen Esa