Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta12607.09.20221

10304-2022 (01 02 02)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan opintomatka Tanskaan ja Ruotsiin 5.10. - 7.10.2022

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle ja edelleen kaupunginhallitukselle esitetään, että kasvatus- ja opetuslautakunta oikeutettaisiin tekemään opintomatka Tanskaan ja Ruotsiin 5.10. - 7.10.2022.

Kasopelk § 126

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen, palvelujohtaja Liliane Kjellman, kv-asioiden päällikkö Helena Mikkola ja johdon sihteeri Lucy Volosatova 1.9.2022:

 

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus on lautakunnan toivomuksesta valmistellut opintomatkaa Tanskaan ja Ruotsiin 5.10. - 7.10.2022.

 

Kaupunginhallitus on aikanaan linjannut, että lautakuntien opintomatkojen olisi syytä ensisijaisesti suuntautua pohjoismaihin ja toissijaisesti Turun ystävyyskaupunkeihin.

 

Matkan tavoitteena on opastetusti tutustua oheisen alustavan ohjelman mukaisiin kohteisiin sekä tavata paikallisia toimijoita Kööpenhaminassa ja Helsingborgissa. Matkan tarkoituksena on tutustua Tanskan ja Ruotsin kasvatuksen ja opetuksen järjestelyihin. Erityisenä teemana ovat kotouttaminen ja eriytymisen ehkäisy kummassakin maassa.

 

Matkalle osallistuvat apulaispormestarin johdolla lautakunnan varsinaiset jäsenet. Lautakunnan kokouksiin osallistuvista virkamiehistä matkalle osallistuvat kasvatus- ja opetusjohtaja, kaupunginsihteeri ja viisi palvelualuejohtajaa sekä johdon sihteeri, joka toimii matkanjärjestäjänä. Yhteensä matkalle lähtee 21 henkilöä. Lautakunnan varajäsen voi osallistua, mikäli varsinainen jäsen on estynyt.

 

Matkan arvioidut kustannukset ovat noin 30.000 euroa. Kustannukset maksetaan palvelukokonaisuuden määrärahoista.

 

Hallintosäännön 33 §:n mukaisesti kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat toimielinten ulkomaanmatkoja.

 

Oheismateriaali 1               Alustava matkaohjelma

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että lautakunta oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa oheismateriaalina olevan alustavan matkaohjelman mukainen opintomatka Tanskaan ja Ruotsiin 5.10. - 7.10.2022.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastettiin heti.

Jakelu

esiKaupunginhallitus