Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja8222.08.2022 

9495-2022 (02 08 00)

Yhteistyörobotin hankinta ammatillisen koulutuksen opetustarpeisiin

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutti, palvelupäällikkö, Suvi Haukioja, 22.08.2022:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutin koneteknologia-ala on pyytänyt tarjouksia yhteistyörobotin hankinnasta koneteknologia-alan opetuksen käyttöön. Kyseessä on kertahankinta.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 03.06.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta avoimena kilpailutuksena sekä erikseen Oy Machine Tool Co:lle.

 

Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjousta yhteistyörobotista lisävarusteineen. Lisävarusteisiin kuuluvat konenäköjärjestelmä sekä erilaiset, robottiin kuuluvat työkalut. Tarjouspyyntöön sisältyi myös laitteen toimitus ja asennus toimipisteeseen, viimeisimpien ohjelmistojen lataamisen laitteeseen asennuksen yhteydessä, laitteistokoulutuksen sekä suomenkielisen käyttötuen kahden (2) vuoden ajaksi.

 

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle

 

Oy Machine Tool co oli ainut tarjouksen jättäjä ja tarjosi hinnaksi 32 905,00 €.

 

Tarjoaja sitoutui tarjouksessa olleisiin kriteereihin ja minimivaatimuksiin, jotka on esitetty tiivistetysti edellisessä luvussa. Tarjoaja on ladannut tarjouksen liitteiksi Koulutus-, perehdytys- ja huoltotyöt sekä käyttöönoton konsultointityöt -hinnaston sekä yleisimpien varaosien hinnaston.

 

Tarjouspyynnön soveltuvuusvaatimukset täyttyvät ja tarjouksen ehdot täten täyttyvät.

 

Toimivalta

 

Hallintosäännön 69 §:n 1 momentin mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunta on päättänyt kokouksessaan 18.5.2022 § 80, että kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon alle. Investoinneista päättää kasvatus- ja opetusjohtaja.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että yhteistyörobotin kertahankinnan toimittajaksi valitaan Oy Machine Tool Co tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankinnan kustannukset kohdistetaan Turun ammatti-instituutin investointinumeroon M-1002-30031-0100.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Suvi Haukioja, puh. 040 159 4766.

.

Oikaisuohje liitteenä.

Jakelu

aoOy Machine Tool Co
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tiedAaltonen Päivi
tpvHaukioja Suvi
tiedImmonen Hannu
tiedLindqvist Mikaela
tiedSalmi Janne
tpvTurunen Esa