Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus 
Palvelualuejohtaja6404.07.2022 

12911-2021 (02 08 00)

Parturikampaajien ja kosmetologien opetustarvikkeiden hankinta Turun ammatti-instituutin tarpeisiin

Palvelupäällikkö Suvi Haukioja 28.06.2022:

 

Hankinnan tausta:

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutin hius- ja kauneusala on pyytänyt tarjouksia parturi-kampaajien harjoituspäiden hankinnasta. Harjoituspäiden hankinta sisältää kolmea erilaista harjoituspäätä: naisleikkauspään, miesleikkauspään parralla sekä kampauspään.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 15.06.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta SFD Hair Oy:lle. Tarjouspyyntöä korjattiin esitettyjen kysymysten perusteella (kysymyksiä neljä (4) kpl). Korjattu tarjouspyyntö julkaistiin 17.06.2022.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjouksia hiustyypiltään laadukkaille harjoituspäille.

 

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle:

 

Tarjous sisältää 160 kpl:tta Bergmann Teeny-Natura naisleikkauspäitä, 51 kpl:tta Bergmann Boy parralla -miesleikkauspäitä sekä 71 kpl:tta Bergmann competition long kampauspäitä. Bergmann harjoituspäät on tehty aidosta hiuksesta.

 

Harjoituspäämallit täyttävät tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset. Lisäksi hankinta sisältää toimituksen tilaajan toimipisteeseen, Aninkaisten koulutaloon viikolla 31.

 

Hankinnan arvo yhteensä on 26 343,18 €. Hankinta on kertahankinta.

 

Toimivalta:

 

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunnan 18.5.2022 § 80 mukaan palvelualuejohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on alle 60 000 €.

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että parturi-kampaajien harjoituspäiden kertahankinnan toimittajaksi valitaan SFD Hair Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Kustannukset kohdistetaan hius- ja kauneudenhoitoalan opetuksen kustannuksiin, kustannuspaikka 33202.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Hannu Immonen

palvelualuejohtaja

 

Lisätiedot: Palvelupäällikkö Suvi Haukioja, p. 040 159 4766.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoSFD Hair Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedAaltonen Päivi
tpvHaukioja Suvi
tiedJalonen Timo
tiedLatva-Teikari Tytti
tiedTakalo Anne
tiedTurunen Esa
tiedTuuri Marleena