Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus 
Palvelualuejohtaja5916.06.2022 

7598-2022 (02 08 00)

Kumppanuussopimuksen hankinta, Turun ammatti-instituutin opetusravintolan ja siihen liittyvän toiminnan kehittäminen

Palvelupäällikkö Suvi Haukioja 14.6.2022:

 

Hankinnan tausta:

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutti on pyytänyt tarjouksia TAI:n opetusravintolan ja siihen liittyvän toiminnan kehittäminen -hankinnasta. Sopimuskausi alkaa, kun sopimus on allekirjoitettu (tavoite 1.8.2022), ja sopimus on voimassa määräaikaisena 31.7.2023 asti. Määräaikaisena sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista. Määräaikaisuudesta huolimatta sopimus on molemmin puolin irtisanottavissa kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti.

 

Optiokausi 1.8.2023-31.7.2024 tulee voimaan palveluntuottajan kanssa, mikäli tilaaja päättää jatkaa sopimuskautta. Ylläkuvattu irtisanominen on mahdollista tehdä myös optiokaudella. Optiokauden käyttöönotossa on kyse tilaajan oikeudesta. Tilaaja tekee päätöksen optiokauden käyttöönotosta ennen voimassa olevan sopimuskauden päättymistä.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 12.4.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta Söde Oy:lle.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Tarjouksen sisältö ja perusteet hankinnan tekemiselle:

 

Sopimuksen tavoitteena on jatkaa palveluntuottajan ja tilaajan välistä kehittämisyhteistyötä, joka vahvistaa opiskelijoiden laadukkaan koulutuksen ja urapolkuja työelämään. Tavoitteena on jatkaa opetusravintola Taidon konseptin uudistamista vastaamaan paremmin kehittyvän ravintola-alan tarpeita. Lisäksi tavoitteena on tuotekehitysosaamisen kasvattaminen mahdollisten yhteistyötahojen kanssa ja palveluntuottajan ammattitaidon hyödyntäminen Taito-kampuksen suunnittelussa.

 

Sopimusta voidaan soveltaa myös muissa tulevaisuuden kehittämishankkeissa (esimerkiksi Aninkaisten ravintolan toiminta) tai tilaajan tuottamien ruokapalveluiden kehittämisessä. Sopimuksessa ostetaan palvelua, joka kehittää tilaajan oppimisympäristöjä nykyaikaisiksi kokonaisvaltaisesti (sisältäen myös tilaajan henkilökunnan johtamista yhteistyössä opetusravintolapäällikön kanssa ja Taidon henkilökunnan koulutusta).

 

Sopimuksen arvo on, huomioiden mahdollinen optiokausi, 58 500 €.

 

Toimivalta:

 

Hallintosäännön 69 §:n 1 momentin mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan 18.5.2022 päätöksen § 80 mukaan palvelualuejohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on alle 60 000 euroa.

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että TAI:n opetusravintolan ja siihen liittyvän toiminnan kehittäminen -hankinnan palveluntuottajaksi/toimittajaksi ajalle 1.8.2022 (tavoite) – 31.7.2023 valitaan Söde Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Hannu Immonen

palvelualuejohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa palvelupäällikkö Suvi Haukioja, p. 040 15 4766.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoSöde Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tpvHaukioja Suvi
tiedTurunen Esa