Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja6816.06.2022 

7572-2022 (02 08 00)

Ammattitasoisten ompelukoneiden hankinta ammatillisen koulutuksen palvelualueen opetustarpeisiin

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, palvelupäällikkö Suvi Haukioja 15.6.2022:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus, Turun ammatti-instituutti on pyytänyt tarjouksia ammattitasoisten ompelukoneiden (4 kpl) hankinnasta tekstiili- ja muotialan opetuksen käyttöön.

 

Hankinnan kulut kohdennetaan investointirahaan M-1002-300021-0100/ Aninkaisten elintarvike-, hius- ja kauneudenhoito, tekstiili- ja muotialan, puhtausalan työkoneet ja laitteet sekä luokkakalusteiden uusiminen.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitetun mukaan hankittavien koneiden tulee olla

-

Brother S-7220D 403 Nexio tai ominaisuuksiltaan vastaava ammattikäyttöön soveltuva laite

 

-

1-neulainen ala- ja neulasyöttöinen lukkotikkikone, kevyelle ja keskiraskaalle materiaalille langankatkaisu ja päättelyautomatiikalla, sähkötoimisella paininjalan nostolla.

 

 

-

Brother direct drive, runkoon integroitu servomoottori 240V tai ominaisuuksiltaan vastaava.

 

-

Ompelunopeus helposti säädettävissä, 220-5000 tikk/min

-

neulasysteemi 134, tai DBx5 - jalustan ja pöydän korkeussäätö

 

Lisäksi laitteiden toimituksen ja asennuksen (tilaajan niin määritellessä) tulee sisältyä hankintahintaan. Tarjoaja myös perehdyttää tilaajaa koneiden käyttöön ja takuun tulee olla vähintään kolme vuotta.

 

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot alittavasta hankinnasta eli ns. pienhankinnasta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 21.4.2022 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta kolmelle eri toimittajalle.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Hankinnasta ei esitetty lisätietokysymyksiä annettuun määräaikaan mennessä.

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan 25.05.2022 klo 11.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta/toimittajilta: Sm Fimac Oy Ltd.

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Tarjoaja täyttää tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Arvioinnissa todettiin tarjouksen täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Saatuja tarjouksia oli vain yksi, joten vertailua ei voitu suorittaa. Hankinnan kokonaishinta on 11 160 €.

 

Toimivalta

 

Hallintosääntö: 58 § Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden palvelujohtajan erityinen toimivalta.

 

Sen lisäksi, mitä muualla on määrätty, ja ellei tehtävää ole annettu muulle toimielimelle tai viranhaltijalle, varhaiskasvatusta, perusopetusta sekä perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaa, lukiokoulutusta, ammatillista koulutusta sekä yleissivistävää aikuiskoulutusta koskevissa laeissa määrättyä kunnan toimivaltaa käyttää palvelujohtaja.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että TAI:n neljän (4) ompelukoneen hankinnan toimittajaksi valitaan Sm Fimac Oy Ltd tarjotuilla hinnoilla, kokonaishinta 11 160 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Hankinnan kulut kohdennetaan investointirahaan M-1002-300021-0100.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen tiedoksi.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Suvi Haukioja, puh. 044 159 4766

 

Oikaisuohje liitteenä.

Jakelu

aoSM Fimac Oy Ltd
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tiedAaltonen Päivi
tpvHaukioja Suvi
tiedImmonen Hannu
tiedTakalo Anne
tpvTurunen Esa