Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta8018.05.202210

1777-2022 (02.00, 02 06 00, 00 01 01)

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden viranhaltijoiden hankintavaltuudet

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 80

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen 12.5.2022:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti kokouksessaan 15.2.2022 § 29 hankintavaltuudet sekä laskujen ja maksutositteiden hyväksymisoikeudet kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuudessa 15.2.2022 alkaen. Päätöstä tulee päivittää.

 

Hallintosäännön 69 §:n 1 momentin mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta.

 

Hankintavaltuudet koskevat toimimista vastuualueelleen kuuluvan talousarvion määrärahojen puitteissa. Hankintasopimusten laadinnassa huomioidaan kaupungin hankintaohjeet.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle ehdotetaan, että kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuudessa hankintavaltuudet ovat seuraavat:

 

-

Kasvatus- ja opetusjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on kussakin tapauksessa voimassa olevan EU-kynnysarvon tai kansallisen kynnysarvon alle.

 

 

-

Palvelualuejohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on alle 60 000 euroa.

 

-

Oppisopimuskoulutuksen johtava koulutustarkastaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvonlisäveroton kokonaishinta on alle 60 000 euroa.

 

 

-

Peruskoulun, lukion, ammatillisen koulutuksen ja työväenopiston rehtori, ammatillisen koulutuksen koulutuspäällikkö, palvelupäällikkö ja opintopalvelupäällikkö, varhaiskasvatuksen päiväkodinjohtaja, perhepäivähoidon lähijohtaja, aluepäällikkö ja palvelupäällikkö sekä TOP-keskuksen toiminnanjohtaja päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on alle 20 000 euroa.

 

 

 

 

 

-

Kansainvälisten asioiden päällikkö päättää hankintasopimuksista, joiden arvonlisäveroton kokonaishinta on alle 10 000 euroa.

 

-

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen erityispalvelupäällikkö päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta on alle 5 000 euroa.

 

 

 

Hallintosäännön 69 §:n 2 momentin mukaan kansliapäällikkö ja palvelujohtaja asettavat alaistensa oikeudet hyväksyä hankintaehdotus, ostotilaus, muistio tai kululasku, jotka pohjautuvat asianomaisen palvelukokonaisuuden toimielimen tai viranhaltijan tekemiin hankintapäätöksiin taikka yhteishankintapaikkoihin.

 

Tällä päätöksellä kumotaan kasvatus- ja opetuslautakunnan päätös 15.2.2022 § 29.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden viranhaltijoiden hankintavaltuudet edellä esitetyn mukaisesti 18.5.2022 alkaen. Samalla lautakunta päättää, että viranhaltijoiden varahenkilöillä on vastaavat hankintavaltuudet heidän toimiessaan tässä tehtävässä.

 

Tällä päätöksellä kumotaan kasvatus- ja opetuslautakunnan päätös 15.2.2022 § 29.

 

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

noudKasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus
noudKasvatus ja opetus, lukiokoulutus ja yleissivistävä aikuiskoulutus,
noudKasvatus ja opetus, perusopetus
noudKasvatus ja opetus, varhaiskasvatus
noudKasvatus ja opetus, yhteiset palvelut
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
noudSvenskspråkig fostran och undervisning
tpvAaltonen Päivi
tpvSuomela Sari