Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus, itäinen varhaiskasvatusalue 
Aluepäällikkö120.04.2022 

4834-2022 (05 10 00)

Integroidun erityisryhmän toiminnan lakkauttaminen Pääskyvuoren päiväkodissa

Aluepäällikkö Anu Oksanen 14.4.2022:

 

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden hallinnon järjestämispäätöksen § 6, kasvatus- ja opetusjohtaja 22.12.2021 § 209 mukaan varhaiskasvatuksen palvelualueen aluepäällikkö päättää uuden varhaiskasvatuksen toimintamuodon käynnistämisen tai lopettamisen alueensa toimintayksikön osalta.

 

Alueellisia integroituja ryhmiä pyritään sijoittamaan eri puolille kaupunkia tarpeiden mukaan. Turun varhaiserityiskasvatuksen asiantuntijat ovat arvioineet integroitujen ryhmien sijoittumista alueellisesti. Pääskyvuoren päiväkodissa toimii alueellinen integroitu ryhmä. Ryhmän tila ei vastaa integroidun ryhmän tarpeita ja lisäksi Pääskyvuoren päiväkoti on siirtymässä kesken toimintavuotta väistötiloihin. Näistä syistä johtuen integroidun ryhmän toiminta on perusteltua siirtää 1.8.2022 alkaen toiselle asuinalueelle.

 

Päiväkodissa ei ole vakituista varhaiskasvatuksen erityisopettajaa, tehtävää on hoitanut sijainen, jonka sopimus päättyy 31.7.2022. Varhaiskasvatuksen erityisopettajan vakanssi on mahdollista siirtää toiseen Turun kaupungin integroituun erityisryhmään. Ryhmän muu henkilöstö jatkaa omissa tehtävissään Pääskyvuoren päiväkodissa.

 

Integroidun ryhmän huoltajia tiedotetaan toiminnan lakkauttamisesta ja myös päiväkodin työntekijöitä henkilökuntakokouksessa. Lisäksi Pääskyvuoren integroidun ryhmän lasten huoltajille kerrotaan samaan aikaan myös uuden integroidun ryhmän sijainnista.

 

Päätös          Päätän, että Pääskyvuoren päiväkodin integroidun erityisryhmän toiminta päättyy 1.8.2022 alkaen.

 

 

 

Anu Oksanen

Aluepäällikkö

 

Jakelu

tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedJalonen Timo
tiedKanninen Kirsi
tiedKulmala Vesa
tiedLatvala Inkeri
tpvLeppänen Satu
tpvPeltonen Jarna
mtpvRytöhonka Klaus
tiedSuominen Hanna
tiedTanhuanpää Taina