Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja1323.02.2022 

2429-2022 (02 08 00)

Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välinen vuosisopimus 2022

Ammatillisen koulutuksen koulutuspäällikkö Mikko Hauninen 23.2.2022

 

Koneteknologiakeskus Turku Oy on tarjonnut vuodesta 2006 alkaen Turun ammatti-instituutin käyttöön ajanmukaisia oppimisympäristöjä FMS-järjestelmän, tuotantoautomaation, levytyökeskuksen sekä hitsausrobotin ja robottisärmäyssolun ympärillä. Turun ammatti-instituutin kone- ja tuotantotekniikan sekä sähkö- ja automaatio alojen perustutkintoa opiskelevista osa suorittaa suuntautumisopintoja ja ammattiosaamisen näyttöjä Koneteknologiakeskuksessa. Uutena kokonaisuutena koneteknologiakeskus tarjoaa huippumodernin 3d-metallintulostamisen oppimisympäristöt. Koneteknologiakeskus Turku Oy toimii myös yritystöidensä osalta oppilaitoksen työelämässä oppimisen ympäristönä, sekä ammattitaitokilpailutoiminnan huippuvalmennuskeskuksena mm. automaation-, robotiikan-, teollisuus 4.0- ja koneistuksen osalta.

 

Turun ammatti-instituutin opetus ja ohjaus Koneteknologiakeskus Turku Oy:ssä toteutetaan yhdessä laadittujen suunnitelmien mukaisesti sekä oppilaitoksen oman opetushenkilöstön että koneteknologiakeskuksen henkilöstön ohjaamana. Oppilaitos maksaa Koneteknologiakeskus Turku Oy:lle oppimisympäristöjen ylläpidosta ja käytöstä sovitun korvauksen, joka perustuu oppilaitoksen suunnitelmiin ja toteutuneeseen käyttömäärään sopimuskauden aikana. Tällä sopimuskaudella erityiset painopisteet ovat edelleen robotiikka- ja digitaalisen tuotantotehtaan oppimisympäristöt ja niihin liittyvät koulutukset. Lisäksi ammatti-instituutti suunnittelee 3d-metallintulostuksen ympärille kansallisen tason operaattorikoulutusta yhdessä korkeakoulujen kanssa, joka toteutetaan Koneteknologiakeskuksessa.

 

Turun ammatti-instituutti on neuvotellut Koneteknologiakeskus Turku Oy:n kanssa uuden määräaikaisen sopimuksen vuodelle 2022.

 

Huomioitavaa on, että vastaavanlaista keskusta oppimisympäristönä ei ole toista Suomessa, jossa myös samaan aikana yliopiston- ja ammattikorkeakoulun konetekniikan opiskelijat käyttävät keskuksen huippumoderneja oppimisympäristöjä.

 

Liite 1                                  Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välinen vuosisopimus vuodelle 2022 (1.1. - 31.12.2022)

 

Liite 2                                  Turun ammatti-instituutin suunnitelma KTK:n käytöstä opetuksessa vuodelle 2022

 

Esitän, että Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välinen yhteistyösopimus keskuksen tilojen ja laitteiden käytöstä hyväksytään ajalle 1.1. - 31.12.2022 yhteishintaan 85 200 € (Alv 0 %).

 

Päätös          Päätän hyväksyä Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välisen yhteistyösopimuksen keskuksen tilojen ja laitteiden käytöstä ajalle 1.1. - 31.12.2022 yhteishintaan 85 200 € (Alv 0 %). Kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 33103.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa koulutuspäällikkö Mikko Hauninen, puh. 044 907 3979.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoKoneteknologiakeskus Turku Oy
tpvKasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tiedAaltonen Päivi
tpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
tpvNummi Maarit
tiedTakalo Anne
tiedTurunen Esa


Liitteet:

Kaopa § 13
Liite 1:Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välinen vuosisopimus vuodelle 2022 (1.1. - 31.12.2022)
Liite 2:Turun ammatti-instituutin suunnitelma KTK:n käy-töstä opetuksessa vuodelle 2022