Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta2415.02.20226

15383-2021 (02 08 00, 10 03 02)

Lausunto Teräsrautelan koulun Suikkilan yksikön väistötilojen hankinnasta

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 24

Toimitilapäällikkö Kirsi Eronen ja kaupunkiympäristön palvelualueen toimitilojen rakennuttamispäällikkö Anne Antola 4.2.2022:

 

Suikkilan koulun ja päiväkodin uudisrakennushankkeen hankesuunnitelmassa todetaan, että koulu ja päiväkoti tarvitsevat väistötilat rakentamisen ajaksi. Päiväkoti on jo siirtynyt väistöön Akselintielle, ja koulun väistötiloja tarvitaan syyslukukaudesta 2022 eteenpäin arviolta kaksi vuotta syksyyn 2024.

 

Sijaintipaikaksi väistötiloille on määritelty Teräsrautelan koulutalon viereinen Nuppulanpuiston kenttä. Väistötilat hankitaan aiemman linjauksen mukaan vuokratiloina, kun arvioitu vuokra-aika on alle viisi vuotta. Tarjouspyynnössä pyydettiin myös ilmoittamaan vuokrahinta kahden vuoden jälkeen, mikäli tarve jostain syystä jatkuisi pidempään. Tällöin perustamis- ja siirtokulujen osuus vähenee ja vuokra alenee selvästi.

 

Teräsrautelan koulu on lähitulevaisuudessa peruskorjausiässä ja olisikin luontevaa, että Suikkilan koulun uudisrakennushankkeen jälkeen aloitettaisiin Teräsrautelan koulun peruskorjaus. Tästä ei kuitenkaan ole vielä päätöksiä, eikä kohteelle ole määritelty aikataulua. Tämän vuoksi asiaa ei ole huomioitu tässä kilpailutuksessa muilta osin kuin yllämainittuna optiokauden vuokrahintakyselynä.

 

Tilapalvelut julkaisi 22.12.2021 julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmassa hankintailmoituksen väistötilojen hankintaa koskien. Hankinnassa käytettiin avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa.

 

Päästäkseen mukaan vertailuun tarjoajan tuli täyttää tilaajavastuulain mukaiset vaatimukset, luottokelpoisuusluokituksen tuli olla Rating Alfa -suosituksen mukaan vähintään A sekä liikevaihdon kolmen viimeisen vuoden ajalta tuli olla vähintään 2-kertainen toimeksiannon kokonaisvuokrakustannuksiin. Lisäksi tarjoajan tuli esittää 2 referenssikohdetta vastaavanlaisesta siirtokelpoisesta koulu- tai päiväkodista viimeisen viiden vuoden ajalta.

 

Tarjouksen liitteenä edellytettiin arkkitehtisuunnitelmia seuraavasti:

-

 

Asemapiirros 1:500, josta selviävät tiloihin liittyvien piha-alueiden ja sen toimintojen sijoittuminen sekä kulkuyhteydet

-

Luonnospiirustukset 1:100 (pohjat, julkisivut)

-

Selvitys rakennejärjestelmistä

 

Asiakirjat olivat vapaasti noudettavissa Haahtelan Pris-projektipankista. Projektipankkiin kirjautui yhteensä 14 tarjouspyyntöasiakirjojen hakijaa.

 

Määräaikaan 26.1.2022 klo 12.00 mennessä jätettiin 2 tarjousta.

 

Molemmat tarjoajat täyttivät vaaditut vähimmäiskriteerit ja tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

 

Adapteo Oy

62.523,00 €/kk (alv 0 %)

Parmaco Oy

45.527,00 €/kk (alv 0 %)

 

Halvimman tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen on antanut Parmaco Oy.

 

Kuukausivuokra on 45.527,00 €/kk, josta vuosivuokraksi kertyy 546.324,00 €.

 

Kahden vuoden määräaikaisuuden jälkeen kuukausivuokra on 27.488,00 €/kk, josta vuosivuokraksi kertyy 329.856,00 €.

 

Nuppulanpuiston kentälle osoitteeseen Korkkisvuorentie 2 sijoitettavat väistötilat tulisi hankkia halvimman tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen antaneelta Parmaco Oy:ltä. Toimittajan kanssa solmitaan kahden vuoden vuokrasopimus, jota on mahdollista tarvittaessa jatkaa.

 

Teräsrautelan koulun Suikkilan yksikön väistötilan vuokraus saatetaan kasvatus- ja opetuslautakunnan käsittelyyn ja edelleen kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon. Tilojen tulee olla käytettävissä opetukseen koulun alkaessa elokuussa 2022.

 

Tilapalvelut pyytää lausuntoa kasvatus- ja opetuslautakunnalta tilojen hankinnasta. Samalla palvelualue sitoutuu kohteen sisäisen vuokran kustannuksiin.

 

Liite 1                                  Sisäisen vuokran laskelma

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä omalta osaltaan väistötilojen hankinnan ja sitoutuu vuokrakustannuksiin.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta kiinnittää huomiota korkeisiin vuokrakustannuksiin ja näkee ratkaisuksi, että tässä tapauksessa Teräsrautelan koulunrakennuksen peruskorjausta kiirehditään siten, että samaa väistötilaa voidaan hyödyntää myös Teräsrautelan koulun peruskorjauksen yhteydessä syksystä 2024 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin sillä lisäyksellä, että esiopetuksen tilatarpeet tulee ottaa huomioon väistötilan hankinnan yhteydessä.

Päätös tehtiin esittelijän muuttamasta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

lausKonsernihallinto, tilapalvelut
tiedAntola Anne
tiedEronen Kirsi


Liitteet:

Kasopelk § 24
Liite 1:Sisäisen vuokran laskelma