Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja213.01.2022 

250-2022 (07 02 01, 12 01 05, 07 01 04)

Julkisuuslain 14 §:n mukainen päätös tietopyynnöstä

Palvelualuejohtaja Jussi Paavola 12.1.2022:

 

Tietopyyntö

 

Taina Kuuskorpi on tehnyt 10.1.2022 sähköpostilla seuraavan sisältöisen julkisuuslakiin perustuvan tietopyynnön.

 

”Hei,

 

Viitaten tänään välitettyyn tiedotteeseen päätöksestä siirtää Turun alueen lukiolaisten penkkareita ja vanhojen tansseja pyydän lähettämään virallisen päätösasiakirjan asiasta, tiedot mihin pykäliin ja määräyksiin päätös nojaa sekä muutoksenhakuohjeet pikimmiten joko sähköpostitse tai linkkinä kyseisiin dokumentteihin.

 

Kuuskorpi on kiirehtinyt asiaa 11.1.2022 sähköpostilla seuraavasti:

 

”Hei,

 

Uudistan tiedusteluni (alla). Tulen jättämään asiasta oikaisuvaatimuksen. Päätöksestä on sitä varten tietysti viranhaltijapäätös perusteineen. Mistä tämän saa? Koska oikaisuvaatimuksen jättämiseen aika kuluu, pyydän saada päätöksen viipymättä tiedoksi.”

 

Tietopyynnön käsittely

 

Lain viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999) eli julkisuuslain 14 §:n mukaan viranomaisen asiakirjan antamisesta päättää se viranomainen, jonka hallussa asiakirja on, jollei saman lain 15 §:n 3 momentissa tai muualla laissa toisin säädetä. Asia on käsiteltävä viivytyksettä, ja tieto julkisesta asiakirjasta on annettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa siitä, kun viranomainen on saanut asiakirjan saamista koskevan pyynnön. Jos pyydettyjä asiakirjoja on paljon tai niihin sisältyy salassa pidettäviä osia tai jos muu niihin rinnastettava syy aiheuttaa sen, että asian käsittely ja ratkaisu vaativat erityistoimenpiteitä tai muutoin tavanomaista suuremman työmäärän, asia on ratkaistava ja tieto julkisesta asiakirjasta annettava viimeistään kuukauden kuluessa siitä, kun viranomainen on saanut asiakirjan saamista koskevan pyynnön.

 

Julkisuuslain 5 §:n mukaan viranomaisen asiakirjalla tarkoitetaan viranomaisen hallussa olevaa asiakirjaa, jonka viranomainen tai sen palveluksessa oleva on laatinut taikka joka on toimitettu viranomaiselle asian käsittelyä varten tai muuten sen toimialaan tai tehtäviin kuuluvassa asiassa. Viranomaisen laatimana pidetään myös asiakirjaa, joka on laadittu viranomaisen antaman toimeksiannon johdosta, ja viranomaiselle toimitettuna asiakirjana asiakirjaa, joka on annettu viranomaisen toimeksiannosta tai muuten sen lukuun toimivalle toimeksiantotehtävän suorittamista varten.

 

Penkkareiden ja vanhojen tanssien järjestämisessä on kyse lukuvuoden opetustoiminnan ja koulutyön organisoinnista, eikä niistä tehdä viranhaltijapäätöksiä. Näin ollen Turun kaupunki ei ole tehnyt erillistä hallintopäätöstä koskien Turun alueen lukiolaisten penkkareiden ja vanhojen tanssien siirtämistä keväälle 2022.

 

Koska tällaista päätöstä ei ole, sitä ei voida antaa.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätin, että Taina Kuuskorvelle ei voida luovuttaa hänen pyytämiään viranomaisen asiakirjoja, koska niitä ei ole.

 

Ratkaisuun, jolla asiakirjapyyntö on evätty, haetaan julkisuuslain mukaisesti muutosta valittamalla Turun hallinto-oikeuteen.

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja Jussi Paavola, puh. 050 568 6242.

 

Valitusosoitus päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoKuuskorpi Taina
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedImmonen Hannu
tiedJokela Merja
tiedKjellman Liliane
tiedPaavola Jussi