Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja20720.12.2021 

838-2021 (02 08 00)

Teollisuus 4.0 koulutus- ja ammattitaitokilpailulaitteisto -moduulin 2 hankinta ammatillisen koulutuksen palvelualueelle

Koulutuspäällikkö Mikko Hauninen 20.12.2021:

 

Ammatillisen koulutuksen palvelualue pyysi tarjousta Teollisuus 4.0 opetus- ja ammattitaitokilpailulaitteisto -moduulin 2. osan toimittamisesta Festo Didactic:lta, joka on automaation koulutukseen, konsultointiin ja opetussisältöjen sekä oppimisympäristöjen kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistunut yritys. Lisäksi Festo Didactic:n laitteistot ovat kansainvälisten ammattitaitokilpailujen Industry 4.0 lajin käytössä.

 

Hankittava koulutusjärjestelmä CP Lab ja sen erilaiset lisämoduulit tarjoavat ihanteellisen alustan hankkia ja kehittää taitoja, joiden avulla rakennetaan, käytetään ja pidetään yllä teollisuus 4.0 periaatteiden mukaisia tuotantolaitteistoja. Johdonmukainen modulaarisuus ja standardointi - pelkästään avoimia standardeja käyttäen - mahdollistaa opetusjärjestelmän kehittämisen uusimpia teknologioita ja tekniikoita hyödyntäen.

 

Hankittava laitteisto oli käytössä jo Future Skill Industry 4.0 -ammattitaito­kilpailussa Kazanissa vuonna 2019, ja vastaavaa osaamista vaativia laitteistoja tullaan käyttämään myös WorldSkills -kilpailuissa Shanghaissa 2022. Hankittavaa laitteistoa tullaan vielä tämän toisen moduulin jälkeen täydentämään lisämoduulilla kolme (3) ympäristön rakentuessa kokonaiseksi teollisuus 4.0 oppimisympäristöksi ammatti-instituutissa ja samalla kilpailulaitteistoksi WSC 2022 Sanghai lajiin Industry 4.0.

 

Nyt hankittavan moduulin 2. pääkomponentit ovat:

 

1xNetLabTwinPackage

1xEnergyMeasurementSystem

1xEnergyMonitoringPackage

1xWebshopforMES4

1xEquipmentSetTP1312SmartSensors

1xIoTGateway

1xCIROSSoftwareLicense

 

Hankittava laitteisto rahoitetaan OKM:n ammatilliselle koulutukselle myöntämällä strategiarahoituksella, jossa on varauduttu oppimisympäristöjen kehittämiseen teollisuus 4.0 osalta sekä kilpailulaitteiston rakentamiseen liittyen ammattitaitokilpailujen valmennukseen.

 

Päätös          Päätän, että ammatillisen koulutuksen palvelualueelle hankitaan teollisuus 4.0 koulutus- ja ammattitaitokilpailulaitteiston moduuli 2 Festo Didactic:lta hintaan 34 320 € (alv 0 %). Kulut kohdennetaan ministeriön myöntämään strategiarahoitukseen okm33008.

 

 

 

 

Timo Jalonen

kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa koulutuspäällikkö Mikko Hauninen puh. 044 907 3979.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoFesto Oy Ab
tiedKasvatus ja opetus, ammatillinen koulutus
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
tiedNummi Maarit
tiedTurunen Esa