Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja13120.10.2021 

10493-2021 (02 08 00)

Kuivapuhdistuslaitteiston hankinta ammatillisen koulutuksen tarpeisiin

Koulutuspäällikkö Mikko Hauninen ja taloussihteeri Maria Komulainen 18.10.2021:

 

Sivistystoimialan vuoden 2021 investointisuunnitelmassa on ammatillisen koulutuksen opetuskäyttöön suunniteltu hankittavaksi kuivapuhdistuslaitteisto.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 8.9.2021 kolmelle mahdolliselle tarjoajalle. Määräaikaan 28.9.2021 mennessä saatiin kaksi (2) tarjousta seuraavilta tarjoajilta: IM Tekniikka Oy ja Finnblast Oy

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Tarjoajat vakuuttivat täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

 

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

 

Tarjousten todettiin täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset ja ne otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

 

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

 

Annetuista tarjouksista valitaan halvin. Pisteet lasketaan kahden (2) desimaalin tarkkuudella.

 

Hinta 100 pistettä

 

Vertailuhinta lasketaan seuraavasti: tuotteen tarjoushinta = vertailuhinta. Halvin yhteenlaskettu vertailuhinta saa 100 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 100).

 

Tarjoaja

Vertailuhinta

Vertailupisteet

IM Tekniikka Oy

44 800,00€

100,00

Finnblast Oy

49 100,00€

91,24

 

Esitämme, että kuivapuhdistuslaitteisto hankintaan hyväksytyn tarjouksen jättäneeltä IM Tekniikka Oy:ltä kokonaishintaan 44 800,00€ (alv 0 %).

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että kuivapuhdistuslaitteisto hankintaan hyväksytyn tarjouksen jättäneeltä IM Tekniikka Oy:ltä kokonaishintaan 44 800,00 € (alv 0 %). Toimitus ja laskutus tulee olla vuoden 2021 puolella.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen tilauksella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Kasvatus- ja opetusjohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa taloussihteeri Maria Komulainen, maria.komulainen@turku.fi.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoFinnblast Oy
aoIM Tekniikka Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
tpvKomulainen Maria
tiedNummi Maarit
tiedTakalo Anne
tiedTurunen Esa