Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta11601.09.20214

10046-2021 (00 01 01)

Nuorisovaltuuston edustajan ja varaedustajan läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 116

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen 24.8.2021:

 

Turkuun perustettiin nuorisovaltuusto kaupunginvaltuuston päätöksellä 23.9.2013 § 178. Nuorisovaltuuston edustajalla on ollut säännöllinen läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksiin 5.3.2014 lukien.

 

Kaupunginhallitus päätti 18.6.2018 § 259, että nuorisovaltuustolle myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus kaikkien lautakuntien ja niiden jaostojen kokouksiin pois lukien keskusvaalilautakunta, tarkastuslautakunta ja seudulliset lautakunnat. Samalla kaupunginhallitus oikeutti lautakunnat ja niiden jaostot päättämään nuorisovaltuuston edustajan läsnäolo- ja puheoikeudesta salaisia asioita käsiteltäessä ottaen kuitenkin huomioon muun muassa, että pyrkimyksenä tulee olla nuorisovaltuuston edustajan tiedonsaantitarve huomioiden läsnäolo- ja puheoikeuden mahdollisimman vähäinen rajoittaminen.

 

Tällä hetkellä nuorisovaltuuston edustaja kasvatus- ja opetuslautakunnassa on Bea Kraama. Varaedustaja on Yasmin M'saddak.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden lautakunnan kokouksessa nuorisovaltuuston nimeämälle edustajalle ja varaedustajalle siten, että salaisia asioita käsiteltäessä nuorisovaltuuston edustajalla ei ole läsnäolo- ja puheoikeutta lukuun ottamatta hankintoja koskevia asioita, ellei yksittäisen asian osalta toisin päätetä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedNuorisovaltuusto
tiedKraama Bea
tiedM Saddak Yasmin