Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta11501.09.20213

10046-2021 (00 01 01)

Läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 115

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen 24.8.2021:

 

Hallintosäännön 123 §:ssä määrätään läsnäolo- ja puheoikeuksista kaupungin eri toimielimissä. Jäsenten lisäksi seuraavilla henkilöillä on läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnassa: toimielimen esittelijä, toimielimen sihteeri, pormestari, palvelukokonaisuuden apulaispormestari ja kansliapäällikkö.

 

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta kasvatus- ja opetuslautakunnassa päättää lautakunta.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan kokousten sujuvuuden varmistamiseksi olisi tarkoituksenmukaista, että lautakunnan kokouksissa olisi aina läsnä kasvatus- ja opetusjohtajan 1. varahenkilöksi määrätty palvelualuejohtaja.

 

Lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus tulisi olla palvelualuejohtajilla ja konsernihallinnossa toimivilla kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden asioista vastaavilla päälliköillä, kun kokouksessa käsitellään ko. henkilöiden vastuulle kuuluvia asioita.

 

Edelleen läsnäolo-oikeus tulisi tarvittaessa olla kasvatus- ja opetusjohtajan sihteerinä toimivalla johdon sihteerillä, joka toimii teknisenä sihteerinä ja sihteerin varahenkilönä.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että kasvatus- ja opetusjohtajan 1. varahenkilöksi määrätyllä palvelualuejohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa.

Lisäksi palvelualuejohtajilla ja konsernihallinnossa toimivilla kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden asioista vastaavilla päälliköillä on läsnäolo- ja puheoikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa, kun kokouksessa käsitellään ko. henkilöiden vastuulle kuuluvia asioita.

 

Edelleen kasvatus- ja opetusjohtajan sihteerinä toimivalla johdon sihteerillä on läsnäolo-oikeus kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa, kun kokouksessa tarvitaan teknistä sihteeriä tai sihteerin varahenkilöä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedImmonen Hannu
tiedKjellman Liliane
tiedKulmala Vesa
tiedMerta Pentti
tiedMäättänen Susanna
tiedPaavola Jussi
tiedParantainen Anu
tiedTakalo Anne
tiedTuominen Tommi
tiedVolosatova Lucy