Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kasvatus ja opetus 
Kasvatus- ja opetusjohtaja201.06.2021 

6908-2021 (02 08 00)

Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välinen vuosisopimus 2021

Ammatillisen koulutuksen koulutuspäällikkö Mikko Hauninen 1.6.2021

 

Koneteknologiakeskus Turku Oy on tarjonnut vuodesta 2006 alkaen Turun ammatti-instituutin käyttöön ajanmukaisia oppimisympäristöjä FMS-järjestelmän, tuotantoautomaation, levytyökeskuksen sekä hitsausrobotin ja robottisärmäyssolun ympärillä. Turun ammatti-instituutin kone- ja tuotantotekniikan sekä sähkö- ja automaatio alojen perustutkintoa opiskelevat suorittavat osan suuntautumisopinnoistaan ja ammattiosaamisen näytöistä Koneteknologiakeskuksessa. Uutena kokonaisuutena koneteknologiakeskus tarjoaa huippumodernin 3d-metallintulostamisen oppimisympäristöt. Koneteknologiakeskus Turku Oy toimii myös yritystöidensä osalta oppilaitoksen työelämässä oppimisen ympäristönä, sekä ammattitaitokilpailutoiminnan huippuvalmennuskeskuksena mm. automaation-, robotiikan-, teollisuus 4.0- ja koneistuksen osalta.

 

Turun ammatti-instituutin opetus ja ohjaus Koneteknologiakeskus Turku Oy:ssä toteutetaan yhdessä laadittujen suunnitelmien mukaisesti sekä oppilaitoksen oman opetushenkilöstön että koneteknologiakeskuksen henkilöstön ohjaamana. Oppilaitos maksaa Koneteknologiakeskus Turku Oy:lle oppimisympäristöjen ylläpidosta ja käytöstä sovitun korvauksen, joka perustuu oppilaitoksen suunnitelmiin ja toteutuneeseen käyttömäärään sopimuskauden aikana. Tällä sopimuskaudella erityiset painopisteet ovat robotiikka- ja digitaalisen tuotantotehtaan oppimisympäristöt ja niihin liittyvät koulutukset. Lisäksi ammatti-instituutti suunnittelee 3d-metallintulostuksen ympärille kansallisen tason operaattorikoulutuksen, joka toteutetaan Koneteknologiakeskuksessa.

 

Turun ammatti-instituutti on neuvotellut Koneteknologiakeskus Turku Oy:n kanssa uuden määräaikaisen sopimuksen vuodelle 2021.

Huomioitavaa on, että vastaavanlaista keskusta oppimisympäristönä ei ole toista Suomessa, jossa myös samaan aikana yliopiston- ja ammattikorkeakoulun konetekniikan opiskelijat käyttävät keskuksen huippumoderneja oppimisympäristöjä.

 

Liite 1                                  Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välinen vuosisopimus vuodelle 2021 (1.1. - 31.12.2021)

 

Liite 2                                  Turun ammatti-instituutin suunnitelma KTK:n käytöstä opetuksessa 2021

 

Esitys        Esitän, että Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välinen yhteistyösopimus keskuksen tilojen ja laitteiden käytöstä hyväksytään ajalle 1.1. - 31.12.2021 yhteishintaan 66 000 € (Alv 0 %).

 

Päätös          Päätän hyväksyä Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välisen yhteistyösopimuksen keskuksen tilojen ja laitteiden käytöstä ajalle 1.1. - 31.12.2021 yhteishintaan 66 000 € (Alv 0 %). Kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 33103.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa koulutuspäällikkö Mikko Hauninen, puh. 044 907 3979.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoKoneteknologiakeskus Turku Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tpvSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tpvHauninen Mikko
tiedImmonen Hannu
tiedNummi Maarit
tiedTakalo Anne
tpvTurunen Esa


Liitteet:

Kaopa § 2
Liite 1:Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n välinen vuosisopimus vuodelle 2021 (1.1. - 31.12.2021)
Liite 2:Turun ammatti-instituutin suunnitelma KTK:n käytöstä opetuksessa 2021