Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 101712.05.2021 

4832-2021 (02 08 00)

2-akselisen Dolly perävaunun hankinta logistiikka-alan opetuksen tarpeisiin

Koulutuspäällikkö Henry Koskinen ja taloussihteeri Maria Komulainen 12.5.2021:

 

Sivistystoimialan vuoden 2021 investointisuunnitelmassa on ammatillisen koulutuksen opetuskäyttöön suunniteltu hankittavaksi 2-akselinen Dolly perävaunu.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 20.4.2021 neljälle mahdolliselle tarjoajalle. Määräaikaan 30.4.2021 mennessä saatiin kolme (3) tarjousta seuraavilta tarjoajilta: Oy Närkö Ab, Sapluuna Oy ja Oy Närpiön puu & metalli.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Tarjoajat vakuuttivat täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

 

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

 

Oy Närkö Finland Ab:n ja Oy Närpiön puu & metallin tarjoukset eivät täyttäneet tarjouspyynnön vaatimusta toimitusajasta, enintään 1 kuukausi tilauksesta. Oy Närkö Finland Ab:n ja Oy Närpiön puu & metallin tarjoukset eivät vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia, eikä niitä voida vertailla. Tarjoukset tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

 

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

 

Hankintaan saatiin vain yksi tarjouspyynnön mukainen tarjous, joten vertailua ei voi suorittaa.

 

Esitämme, että 2-akselinen Dolly perävaunu hankitaan hyväksytyn tarjouksen jättäneeltä Sapluuna Oy:ltä kokonaishintaan 19 900,00 € (alv 0 %).

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että 2-akselinen Dolly perävaunu hankitaan hyväksytyn tarjouksen jättäneeltä Sapluuna Oy:ltä kokonaishintaan 19 900,00 € (alv 0 %). Toimitus ja laskutus tulee olla vuoden 2021 puolella.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen tilauksella.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa taloussihteeri Maria Komulainen, maria.komulainen@turku.fi.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoOy Närkö Ab
aoOy Närpiön puu & metalli
aoSapluuna Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tiedAaltonen Päivi
tiedImmonen Hannu
tpvKomulainen Maria
tpvKoskinen Henry
tiedNummi Maarit
tiedTakalo Anne