Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 101429.04.2021 

1659-2021 (02 08 00)

Sofiankadun päiväkodin ensikertainen kalustaminen

Palvelualuepäällikkö Hanna Karlsson sekä hankintapalveluiden osuus, hankinta-asiantuntija Liisa Heinonen 28.4.2021:

 

Turun kaupungin hankintapalvelut on pyytänyt sivistystoimialan toimeksiannosta tarjouksia Daghem Port Arthurin ensikertaisesta kalustamisesta. Kasvatus- ja opetuslautakunta on päätöksellään 10.2.2021 § 32 valtuuttanut toimialajohtajan tekemään päätöksen kalusteiden toimittajasta.

 

Kilpailutuksen perusteella valitaan yksi (1) toimittaja.

 

Hankinta on toteutettu käänteisenä kilpailutuksena ns. ranskalainen urakka.

 

Hankittavan kalustuksen ja siihen liittyvän muun tarjoukseen sisältyvän sisustuksen tuli olla arvonlisäverottomalta hinnaltaan 100 000 € (alv 0 %).

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Hankintailmoitus julkaistiin 25.2.2021 kansallisen kynnysarvon ylittävänä tavarahankintana Hilma-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

 

Tarjouspyyntö julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittaja-portaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi. Hankintamenettelyksi ilmoitettiin avoin menettely.

 

Tarjouspyynnössä varattiin mahdollisuus esittää hankintaan liittyviä tarkentavia kysymyksiä. Hankintaan esitettyihin kysymyksiin vastattiin tarjouspyynnön mukaisesti 11.3.2021 mennessä.

 

Annettuun määräaikaan, 16.4.2021 klo 11.00, mennessä tarjouksen toimittivat: Kuopion Woodi Oy ja Tevella Oy.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten vertailu ja tarjousten valinta.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Kaikki tarjoajat vakuuttavat täyttävänsä tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Kaikkien muiden tarjouksien todettiin täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset ja ne otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

 

Tarjousten vertailuun tulee ottaa vain tarjouspyynnön mukaisia tarjouksia.

 

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta

 

Kyseessä on käänteinen kilpailutus ns. ranskalainen urakka, tarjousten arvonlisäverottoman hinnan tuli olla 100 000 € (alv 0 %).

 

Laadun ja määrän osalta vertailu suoritettiin seuraavin perustein:

 

1. Kalustus ja varustus, max. 30 pistettä Päiväkodin kalustesuunnitelmassa on otettu huomioon tutkivan oppimisen tarpeet, toiminnallisuus ja osallisuus toiminnankuvausten mukaan ja merkityissä tiloissa. Kalusteratkaisut huomioivat tilakuvausten selostuksen käyttäjämääristä ja käyttäjäryhmistä ja tiloissa tapahtuvasta toiminnasta sekä tiloihin tulevat kiintokalusteet sekä digitaaliset

Toiminnankuvauksen määritelmien lisäksi tarjottavat lisäelementit työtavat. Kalustesuunnitelmissa huomioidaan esteettömyysselvitys.

 

2. Kalustuksen monipuolisuus ja joustavuus, max 30 pistettä Kalustus muodostaa läpi rakennuksen yhtenäisen, viihtyisän ja esteettisen ilmeen. Kalustuksen avulla oppimis- ja työskentely-ympäristöjä voidaan muunnella ja rakennella uudestaan kalusteiden sijoittumista muuttaen. Kalustus mahdollistaa niin ryhmässä kuin erikseen tapahtuvan toiminnan. Muotokieleltään yhteensopiva kalustus mahdollistaa kalusteiden monipuolisen yhdistelyn ja siirtelyn tilasta toiseen. Kalustesuunnitelma huomioi kaikki käyttäjäryhmät tasapuolisesti.

 

3. Turvalliset ja terveelliset kalusteet, max 20 pistettä Kalusteet ja niiden materiaalit tukevat käyttäjien ergonomiaa ja terveyttä, ovat helposti puhdistettavia sekä turvallisia mekanismeiltaan ja materiaaleiltaan. Kalusteiden suunnittelussa huomioidaan myös tilojen puhtaanapidon helppous ja saavutettavuus.

 

4. Kalusteiden akustiset ominaisuudet, max 15 pistettä Kalusteiden muotoilu ja materiaalivalinnat vaikuttavat akustiikkaan vaimentaen tai minimoiden melua. Erityisesti yhteiskäyttötiloissa sekä aula- ja käytävätiloissa on akustiikkaan kiinnitettävä erityistä huomiota.

 

5. Lisäelementit, max 5 pistettä Toiminnankuvauksen määritelmien lisäksi tarjottavat lisäelementit, joiden avulla käyttäjän esittämä toiminta saa lisäarvoa ja toivotut ominaisuudet vahvistuvat.

 

Tarjoaja

Kokonaispisteet

Kuopion Woodi Oy

49

Tevella Oy

88

 

Laadun arvioinnin suoritti Turun kaupungin asiantuntijaryhmä.

 

Liite 1                                  Laadun arviointi

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että Daghem Port Arthurin kalusteet hankitaan laadun vertailupisteytyksessä parhaat pisteet saaneelta Tevella Oy:ltä tarjouksen ja tarjouspyynnön mukaisen ehdoin.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja: hankintasuunnittelija Päivi Aaltonen, puh. 040 724 3725 tai hankinta-asiantuntija Liisa Heinonen, puh. 0400 944 064.

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

aoKuopion Woodi Oy
aoTevella Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tpvAaltonen Päivi
tiedAuremaa Tuomas
tiedBorgström Nina
tiedGustafsson Tommy
tpvHeinonen Liisa
tiedKarlsson Hanna
tiedTakalo Anne


Liitteet:

Sivto § 14
Liite 1:Laadun arviointi