Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta5821.04.20214

4803-2021 (00 01 01, 00 01 00)

Rahjekadun päiväkodin hallinnollinen yhdistäminen Härkämäen päiväkotiin 1.8.2021 lukien

Tiivistelmä:

Rahjekadun päiväkodin johtajan siirtyessä varhaiskasvatuksen muihin tehtäviin olisi perusteltua yhdistää maantieteellisesti lähekkäin olevat kaksi päiväkotia hallinnollisesti. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään, että Rahjekadun päiväkoti yhdistetään hallinnollisesti Härkämäen päiväkotiin 1.8.2021 lukien.

Kasopelk § 58

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ja aluepäällikkö Pia Jokinen 25.3.2021:

 

Rahjekadun päiväkodin johtaja siirtyy muihin sivistystoimialan tehtäviin eikä ole hoitamassa päiväkodinjohtajan virkatehtäväänsä toimintakauden 2021 - 2022 alkaessa. Rahjekadun ja Härkämäen päiväkodit sijaitsevat maantieteellisesti toisiaan lähellä. Härkämäen päiväkodin johtajan virka on täytetty toistaiseksi.

 

Rahjekadun päiväkodin johtajan siirtyessä varhaiskasvatuksen muihin tehtäviin on perusteltua yhdistää maantieteellisesti lähekkäin olevat kaksi päiväkotia hallinnollisesti. Rahjekadun päiväkodissa on lapsia noin 33 ja Härkämäen päiväkodissa 112.

 

Hallintosäännön mukaan kasvatus - ja opetuslautakunta päättää päivähoitoyksiköiden perustamisesta ja lakkauttamisesta.

 

Aluepäällikkö Pia Jokinen on keskustellut Rahjekadun ja Härkämäen päiväkotien johtajien sekä heidän varajohtajiensa kanssa yhdistämisajankohdasta. Asiassa päädyttiin siihen, että yhdistäminen on perusteltua toteuttaa 1.8.2021 lukien.

 

Päiväkotien yhdistämisellä ei olisi vaikutusta lasten varhaiskasvatuksen arkeen, joka jatkuu normaalisti nykyisissä päiväkodeissa Rahjekadulla, Säkäkujalla ja esiopetus Aunelan koulussa. Rahjekadun päiväkodin henkilöstö siirrettäisiin 1.8.2021 Härkämäen päiväkodin päiväkodinjohtajan alaisuuteen. Muita muutoksia, jotka johtuisivat päiväkotien yhdistämisestä, ei ole tiedossa.

 

Vuodelle 2022 laaditaan yhteinen talousarvio.

 

Asiasta on käyty yhteistoimintamenettelytoiminnan mukainen neuvottelu päiväkotien henkilöstön kanssa 24.3.2021. Päiväkotien lasten huoltajia on tiedotettu suunnitelluista muutoksista 6.4.2021.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että Rahjekadun päiväkoti yhdistetään hallinnollisesti Härkämäen päiväkotiin 1.8.2021 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, sivistystoimialan talouden toimialapalvelu
tiedKonsernihallinto, viestintä- ja markkinointipalvelut
tpvSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tpvSivistystoimialan yhteinen hallinto, yleishallinto- ja henkilöstöpalvelut
tpvHyytiäinen Lea
tpvKontturi Katariina
tpvKulmala Vesa
tiedMerta Pentti
tpvMäki Elina
tpvVauro Maarit