Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 10712.03.2021 

9735-2020 (02 07 01)

Levytyökeskus Finn-Power LPE 5:n myynti

Koulutuspäällikkö Mikko Hauninen 11.3.2021:

 

Finn-Power Oy:n Turun ammatti-instituutille toimittama levytyökeskus LPE 5 otettiin käyttöön lokakuussa 2005 Koneteknologiakeskus Turku Oy:ssä.

 

Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n tarve kyseiselle koneelle on nykypäivänä huomattavan pieni suhteessa sen tarvitsemaan tilaan. Turun ammattikorkeakoulu Oy:n hankintasuunnitelmissa on Koneteknologiakeskus Turku Oy:n tiloihin sijoittuva uusi modernimpi ja kompaktimpi kone. Tämä täyttäisi myös Turun ammatti-instituutin levytyökeskustarpeen paremmin kuin nykyinen kone ja samalla lattiapinta-alaa vapautuisi uusiin oppimisympäristöihin. Myös uudistuneet opetuksessa käytettävät ammatilliset tutkinnon perusteet puoltavat uutta hankintaa.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta kokouksessa 9.9.2020 § 136 päätti käynnistää levytyökeskus Finn-Power LPE 5:n myynnin sekä valtuutti toimialajohtajan allekirjoittamaan kauppakirjan.

 

Levytyökeskus oli Kiertonet huutokaupassa myynnissä 19.1. - 24.2.2021 välisenä aikana. Levytyökeskuksesta saadut tarjoukset hylättiin liian alhaisina.

 

Huutokaupan päättymisen jälkeen kaksi toimijaa esitti kiinnostuksensa levytyökeskuksen ostamiseen ja kumpikin toimija on käynyt tutustumassa levytyökeskukseen, joka myydään siinä kunnossa kuin se on, eikä myyjä vastaa mistään mahdollisista korjauksista.

 

Kummaltakin kiinnostuneelta toimijalta saatiin kirjallinen tarjous levytyökeskuksesta LPE 5 asetettuun tarjouksen takarajaan 8.3.2021 klo 16 mennessä sähköpostilla. Tarjousten oli oltava voimassa 12.3.2021 klo 16 asti. Kumpikin tarjous täytti voimassaoloajan.

 

Korkeamman tarjouksen jätti Morite Oy tarjoamalla levytyökeskus LPE 5 laitteesta 40.500 euroa (alv 0%). Turun ammatti-instituutin ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n asiantuntijoiden näkemyksen mukaan tarjottu hinta vastaa koneen nykyistä markkina-arvoa ja myynti voidaan toteuttaa. Myynnistä saatava tulo käytetään Turun ammatti-instituutin rakenteilla olevan teollisuus 4.0 opetus- ja ammattitaitokilpailulaitteiston kokonaisuuteen.

 

Koulutuspäällikkö Mikko Hauninen:

 

Esitän, että levytyökeskus LPE myydään Morite Oy:lle 50.220 euron (alv 24 %) hintaan.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän, että levytyökeskus LPE 5 myydään Morite Oy:lle 50.220 euron (alv 24 %) hintaan ja myynnistä tehdään erillinen kauppakirja tarkennetuin myyntiehdoin.

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa koulutuspäällikkö Mikko Hauninen,

puh. 044907 3979

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

tiedKoneteknologiakeskus Turku Oy
aoMever Oy
aoMorite Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedAaltonen Päivi
tpvHauninen Mikko
tiedTakalo Anne
tpvTurunen Esa